potpora Ukrajini

Dok se Milanović i Plenković prepucavaju oko Ukrajine, Zelenski stiže u Hrvatsku: Očekuje ga ovaj događaj

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski idućeg tjedna dolazi u Dubrovnik na samit.

U Hrvatsku stiže predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Idućeg tjedna bit će u Dubrovniku, na samitu zemalja Jugoistočne Europe za potporu Ukrajini.

A zbog Ukrajine, sa sjednice Vlade premijer Andrej Plenković oštro je napao predsjednika Zorana Milanovića. I to jer nije dao suglasnost za sudjelovanje vojnika u potpori NATO misiji za pomoć toj zemlji.

Prozvao ga je da širi obmane i laži, a sve u svrhu kampanje. Zapitao se zašto ništa nije rekao saveznicima da ima nešto protiv kad je bio u Washingtonu na sastanku NATO-a.

"Razina obmana i laži koje on širi u Hrvatskoj javnosti je nezapamćena. Lažno predstavlja hrvatskim ljudima neku tobožnju ugrozu od toga da bi hrvatski vojnici išli u Ukrajinu temeljem ove odluke, kao što ne bi bili išli temeljem odluke o sudjelovanju hrvatskih vojnika u EU misiji. Apeliramo na zastupnike da misle svojom glavom, a ne da zabijaju glavu u pjesak i služe kao nojevi u Milanovićevoj predsjedničkoj kampanji", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo stranka Domino Lozo objavila kandidaturu: "Svojim zadatkom smatram i zaustavljanje politika Srpskoga svijeta"

Pročitajte i ovo Donosi Provjereno Reporterka Provjerenog raskrinkala gradonačelnika, on se opravdava: "O čemu mi pričamo, ma nemojte me…"