Predsjednik Mesić uputio uskrsnu čestitku mons. Marinu Srakiću

Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku u povodu Uskrsa biskupu đakovačkom i srijemskom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije (HBK) msgr. Marinu Srakiću te svim katoličkim vjernicima, izvijestio je Ured predsjednika Republike.

"Uskrs i uskrsna poruka čine središnje mjesto kršćanske vjere. Nakon obilježavanja Kristove muke i smrti blagdan Uskrsa kršćanskim vjernicima otvara obzorje vjere u vječni život. Uskrs je stoga uvijek prigoda da se naglasi neponovljivost i neprocjenjivost svakog ljudskog života.

Zato uskrsno vrijeme možemo doživjeti i kao prigodu da obnovimo svoju zauzetost za dobro čovjeka, za vrijednosti pravde, mira i solidarnosti, koje su usko vezane za poslanje što ga je u povijesti izvršio Isus Krist.

Uvjeren sam da će, sukladno nadahnuću Uskrsa, katolički vjernici ostati zauzeti u promicanju pojedinačnog i općeg dobra na mnogim životnim područjima, surađujući u tome sa svima koji teže izgradnji sigurnijeg, pravednijeg, solidarnijeg i u svakom smislu boljeg života za sve u našoj Domovini.

Vama, svim hrvatskim katoličkim biskupima, svećenicima, redovnicima i vjernicima u Domovini i iseljeništvu srdačno želim sretan Uskrs", stoji u čestitki predsjednika Mesića predsjedniku HBK, biskupu đakovačkom i srijemskom msgr. Marinu Srakiću.

Povezane teme