Službeni posjet

Josipović u Šibeniku, Gradska uprava nije ga dočekala

Slika nije dostupna
Na pitanje novinara o promjenama koje je uvela vladajuća Kukuriku koalicija, Josipović je rekao da su pozitivni pomaci napravljeni u pravosuđu, a da gospodarstvo treba pokrenuti.

Predsjednik Republike Ivo Josipović boravio je u četvrtak u službenom posjetu Šibeniku, gdje je, nakon kave s građanima te šetnje gradom u društvu saborskih zastupnika SDP-a Ivana Klarina i Franka Vidovića, obišao gradilište hotela 'Šibenik' koji u šibenskoj Mandalini gradi Dogus grupa iz Turske.

Riječ je o investiciji od 40 milijuna eura i izgradnji hotela s pet zvjezdica, popratnim wellnessom i spa te ugostiteljskim sadržajima, ali i luksuznih vila za najam. Predsjednik Josipović pohvalio je suradnju gradskih vlasti s investitorom, ističući da je taj projekt primjer kako lokalna administracija prati potrebe ulagača, osobito kad je riječ o dobivanju potrebnih dozvola.

Josipović u Saboru prozvan za neosjetljivost na probleme osoba s invaliditetom

Na pitanje novinara o promjenama koje je uvela vladajuća Kukuriku koalicija, Josipović je rekao da su pozitivni pomaci napravljeni u pravosuđu, a da gospodarstvo treba pokrenuti. Dodao je kako se nada da će vladajući to postići u sljedećih godinu dana mandata.

Na pitanje kako ocjenjuje rad Vlade, Josipović je odgovorio kako s pozicije predsjednika Republike Hrvatske to ne može komentirati.

Novinarima je rekao kako je u predizbornoj kampanji prikupio više od 100 tisuća potpisa iako zna da mu za kandidaturu treba deset tisuća. Istaknuo je kako smatra da broj potpisa nije presudan za rezultat.

'Dopis nije sročen u formi poziva'

Podsjetio je da je Hebrang u predsjedničkoj kampanji prikupio više potpisa od njega pa je izgubio na izborima.

Predsjednik Republike Ivo Josipović tijekom boravka u Šibeniku nije se sastao s predstavnicima šibenske gradske ni županijske vlasti iako su oni, kako se doznaje, službeno pozvani.

Iz šibenske Gradske uprave, na pitanje zašto nisu dočekali predsjednika Josipovića iako su bili obaviješteni o njegovu dolasku, odgovorili su kako dopis iz Ureda predsjednika nije sročen u formi poziva, niti je priložena satnica obilaska, što je inače uobičajeno prigodom najave službenog dolaska predsjednika Republike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook