Slovenski državljani

Napumpali ilegalni biznis u SAD-u pa u Istri kupovali nekretnine: Šteta veća od milijun eura

Ilustracija Foto: Getty Images
Troje slovenskih državljana kupovalo je nekretnine na području Istre i Kvarnera nezakonito stečenim novcem.

"Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Puli-Pola, kriminalističko istraživanje nad dvojicom 48-godišnjih slovenskih državljana i 46-godišnjim slovenskim državljaninom zbog sumnje da da su počinili kazneno djelo pranje novca", javlja istarska policija.

Novac su prali od nezakonite prodaje steroida

Dvojica 48-godišnjaka navodno su od 2002. do 2010. godine u SAD-u stekla "veći novčani iznos stavljanjem u promet tvari koje su propisima proglašene drogom".

Novac su ulagali u kupnju nekretnina na području Istre i Kvarnera. Kako bi prikrili nezakonito porijeklo novca, kupovali su ih u ime trgovačkih društava u njihovu vlasništvu i u svoje ime.

"Jednog od 48-godišnjaka sumnjiči se i da je veći novčani iznos stečen ranije opisanim nezakonitim radnjama uplaćivao na račun 46-godišnjaka koji ga je, sukladno dogovoru sa 48-godišnjakom, koristio za kupnju većeg broja nekretnina na području Istre i Kvarnera na svoje ime, iako je znao da se radi o novcu koji je stečen na nezakonit način", dodaje policija.

Pročitajte i ovo Pronađeno više vrsta droga Pao diler iz Slavonskog Broda, za njim raspisane čak tri potrage: Pri uhićenju pokušao pobjeći policajcima

Pročitajte i ovo Pretraga doma i vozila Kod istarskog dilera pronađena veća količina droge, automatska puška, dva pištolja...

Ukupna materijalna šteta počinjena navedenim djelima procjenjuje se na više od milijun eura.

Policija je o svemu utvrđenom izvijestila nadležno državno odvjetništvo radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.


 

 

Povezane teme