17-godišnjak u teškom stanju

Zastrašujući detalj užasa u Sunji: "Strašno, sestra mladića koji se bori za život doživjela je tešku nesreću na istom mjestu"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Poznati su detalji strašne prometne nesreće u Sunji pored Siska u kojoj je poginuo 18-godišnjak, a njegov 17-godišnji suvozač je teško ozlijeđen. Na istoj lokaciji prometnu nesreću imala je i sestra suvozača.

Još jedan mladi život ugašen je na hrvatskim cestama. U srijedu navečer u Sunji u Sisačko-moslavačkoj županiji, 18-godišnji vozač je poginuo, a njegov 17-godišnji suvozač teško je ozlijeđen i liječnici mu se bore za život. Da stvar bude gora, to nije prva nesreća koja se dogodila na tom mjestu.

Ostaci smrskanog vozila, svijeće i tragovi kraj lokalne ceste u Sunji podsjećaju na sinoćnju tragediju. Neslužbeno, 18-godišnjak i njegov 17-godišnji suputnik su se nakon druženja u parku odlučili provozati.

Velikom brzinom ušli su u zavoj, a neiskusan vozač izgubio je kontrolu te je vozilo bočnom vozačevom stranom udarilo u stablo. Vatrogasci su bili među prvima koji su stigli.

"Automobil je završio na drvetu, ta, hladnjak je bio na sred ceste, poluosovina i krajnik su bili još desetak metara dalje od prometnice. Uistinu stravično kad gledate, teška nesreća, dva mlada života, ne znam šta bi vam rekao", objasnio je Jadranko Kovačević, zapovjednik DVD Sunje.

Llijevom, vozačkom stranom se nabio na drvo, ostatak do suvozačkog je bilo nabijeno na drvo. Motor je izletio pet, šest metara od auta.

Vozač je preminuo na licu mjesta, a suvozač se s ozljedama prsišta, zdjelice i glave još uvijek bori za život. Neslužbeno, u teškom je stanju.

"Nije pri svijesti. S obzirom da je zbrinjavan od neurokirurga i u stanju kome je, na respiratoru, mehanički je ventiliran i provode se mjere intenzivnog liječenja", rekao je Marin Repustić iz Opće bolnice ”Dr. Ivo Pedišić” u Sisku.

Stanovnici Savske ulice i očevici ovog tragičnog događaja vidno su potreseni.

"Velik je udarac bio, sve nas po kućama je uplašio koliko je to bio jak bubanj. Poznavao sam obojicu dječaka i njihovi roditelji su moji prijatelji. Dobri smo i zato mi je teško", rekao je susjed Ivica Mađarić.

"Odmah smo i mi izletjeli. Muž se uopće nije snašo. Pitao me što je ovo ono. Rekla sam mu, ne znam ja ivice šta je lupilo. Nismo imali što vidjeti, sve je bilo u travi", rekla je Izeta Marinović.

"Strašno nešto. Još mi se ruke tresu“, rekao je Stjepan Mikulić.

Na mjestu nesreće prijatelji i poznanici su se opraštali od mladića i molili za njega. Dok Sunja oplakuje mladiće, mi smo doznali nevjerojatan i tragičan detalj o mjestu nesreće.

"Na tom istom drvetu dogodila se i druga nesreća. Sestra od ozlijeđenog je udarila u to isto drvo i preživjela je", rekao je Kovačević.

Policija je očevidom utvrdila kako 18-godišnji vozač nije imao pojas, a 17-godišnjak jest. Mladić je tek položio vozački ispit.

"Brzina, pojas, mobitel i alkohol su četiri ubojice u prometu. Pripazite na sebe i druge u prometu", rekla je Maja Filipović iz PU sisačko-moslavačka.

Ako se ovaj policijski apel ostvari, bit će manje sličnih crnih scenarija na cestama.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Pročitajte i ovo Otkriven mogući uzrok Ukrajina objavila detalje pada američkog zrakoplova F-16: Poginuo jedan od njihovih najboljih pilota

Pročitajte i ovo Užas u Londonu Kemikalija iscurila u bazen: Devetero djece i dvoje odraslih hitno prevezeni u bolnicu