Požar pod kontrolom

Vatrogasci otkrili što im otežava posao s gašenjem u Žrnovnici: "To je tako još od 2017."

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Požarište u Žrnovnici je pod kontrolom. Drugi je ovo požar na tom području u samo nekoliko dana.

Nakon što je iznad Žrnovnice u nedjelju navečer buknuo još jedan požar, brzom reakcijom vatrogasaca stavljen je pod kontrolu. Kuće nisu bile ugrožene, ali najbliži vatri ni prošle noći nisu spavali. Drugi je ovo požar na tom području u samo nekoliko dana.

"Sada je sve pod kontrolom. Iznad nas je tek 20-ak vatrogasaca sa šest vozila. SItuacija se ne može uopće usporediti s onim što se događalo prije 24 sata. Brzom intervencijom vatrogasaca sa čak četiri kanadera požar je stavljen pod kontrolu", izvijestila je Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV koja je razgovarala s Milanom Barbarićem, predsjednikom DVD-a Žrnovnica.

Milan Barbarić, predsjednik DVD-a Žrnovnica i Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto:Dnevnik Nove TV

"Zasad je situacija dobra. Neprestano se radi na sanaciji. Mogu pohvaliti sve kolege, dobro su natopljeni svi rubovi požara te se radilo na tome da se uđe što više u sredinu. U ponedjeljak ujutro više nije bilo potrebe za kanaderima", kazao je Barbarić.

Ovaj požar nije se rasplamsao kao onaj prethodni prije nekoliko dana. No, mještani stalno spominju kako ih mali plamenik podsjeća na požar iz 2017. godine. Žrnovnica je ove godine jako aktivna kad je riječ o požarima.

"Nažalost, tako je. Imali smo nemili događaj udara groma u čak tri navrata, a kako je ovdje uvijek nezgodna situacija zbog vjetra i širenja požara, tako se i nastavilo. Ovo sinoć nitko nije očekivao, ali ti posljednji požari nisu bili povezani", naglasio je Barbarić.

Milan Barbarić, predsjednik DVD-a Žrnovnica Foto:Dnevnik Nove TV

Mještani tvrde da teškoće stvaraju i odbačena spaljena stabla još u požaru iz 2017. "Tako je na tom terenu. I sinoć je bilo dosta te šikare i stabala. To je već stvar imovinsko-pravnih odnosa i odgovornosti tko bi trebao čistiti ta zapuštena zemljišta", zaključio je Barbarić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.
 

Pročitajte i ovo Dragulj hrvatskog juga Grad u Hrvatskoj dobio titulu najekskluzivnije destinacije u Europi

Pročitajte i ovo To je alibi potez? Nijemci se raspisali o uvođenju poreza na nekretnine u Hrvatskoj: "Bojim se da će ga uvesti pet godina prekasno"