Užas u Gorskom kotaru

Tužna sudbina zadesila desetke ljudi: "U samo nekoliko sati su zbog buktinje ostali bez posla, imali su suze u očima"

Požar je buknuo u nedjelju poslijepodne u pilani u Mrkoplju. Kod požarišta je bio reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen koji je doznao detalje.

Veliki požar buknuo je poslijepodne u jednoj od najvećih pilana u Hrvatskoj - onoj u Mrkopalju. Na teren su dignute sve raspoložive snage s područja Gorskog kotara. Šteta je velika.

U Mrkopalju kod požarišta je bio reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen koji je izvijestio o situaciji na terenu.

Požar je stavljen pod nadzor, a oko 14:10 je došla dojava u vatrogasne postrojbe.

Požar u jednoj od najvećih pilana u Hrvatskoj - 3 Foto:Dnevnik Nove TV

Prvi su izašli na teren djelatnici DVD-a iz Mrkoplja te su u pomoć pristigli vatrogasci iz JVP Delnice. Dignute su sve raspoložive snage iz cijelog Gorskog Kotara, požar je bio velik, a izgorila je tek obnovljena pilana.

Uzrok požara će se znati tek kada prođe istraga.

Vatrogasci se bore s dogašavanjem požara koji traje nekoliko sati. Ostat će na terenu cijelu noć i vjerojatno tijekom jutra, unutra je još jako puno drvene mase koja vrlo lako može ponovno planuti

Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV - 2 Foto:Dnevnik Nove TV

Za ovako malu općinu kao što je Mrkopalj ovo stvara veliki problem jer je 70-ak ljudi zaposleno u pilani. "Koliko njih neće imati gdje i što raditi neko vrijeme tek je za vidjeti", rekao je Balen koji objašnjava da je na terenu vidio ljude zabrinuta lica sa suzama u očima koji ne znaju gdje će sutra na posao te gdje će zaraditi novac.

Ovo je jedna od većih drvnih industrija u Gorskom kotaru te jedan od najvećih požara u zadnjih 10 godina na ovom području. Na intervenciji je sudjelovalo preko 50 vatrogasaca iz gotovo svih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz ovog kruga.

U pripravnosti su bile i županijske snage, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom jer je prelazak vatre s pilane na obližnju sušaru koja je još vrijednija spriječen. 

Šteta je ogromna.

Pročitajte i ovo na terenu 50 vatrogasaca Veliki požar progutao jednu od najvećih pilana u Hrvatskoj: Hala u potpunosti izgorjela, vatrogasci spasili tvornicu peleta

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu Hezbolah ispalio projektile na Izrael nakon napada izraelskih snaga na Jemen. Oglasio se i Biden