Sumnja se na uzrok

Drama na Pelješcu: Dignuti kanaderi, požar zaustavljen, saniraju se rubovi, vatrogasci će dežurati cijelu noć

Od jutra u četvrtak traje drama na Pelješcu i borba s požarom iznad mjesta Ponikve. Na teren su izišle sve raspložive snage kao i kanaderi. S mjesta požarišta javila se i ekipa Dnevnika Nove TV.

"Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović rekao je da je situacija mirnija no jutros, no i da požar još nije lokaliziran. Gasi ga i dalje stotinjak vatrogasaca čiji će se broj tijekom noći smanjivati.

Područje će se i dalje nadzirati. Kanaderi su netom prije uključenja napustili područje, ali jedan je i dalje u pripravnosti..

Što se tiče same loakcije požara, nalazi se na vrhu brda iznad mjesta Ponikve. Ekipa Dnevnika Nove TV dan je provela na požarištu s vatrogascima", izvijestila je Danijela Demarin Hasanović.

Pročitajte i ovo Stravična smrt VIDEO Otac i sin poginuli u ilegalnoj utrci: Izletjeli s ceste i izgorjeli u Porscheu

Požar izbio oko 11 sati

Uništene šume prizor su koji je iza sebe ostavila vatrena stihija.

Borba s požarom traje cijeli dan. Angažirane su sve raspoložive županijske vatrogasne snage. U pomoć su stigli i kanaderi. Njih četiri. 

"Podigli smo odmah 2 kanadera, kad su 2 došla odmah su me zvali i rekli da podižemo još jer je stvarno požar bio grub i brzo se širio i veliki gusti dim je bio", reko je Stejpan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik.

"Uvijek pomognu zračne snage, ali dok ne dođe vatrogasna čizma, niti jedan požar niti će se staviti pod kontrolu, niti je stavljen pod kontrolu", rekao je zapovjednik IVP Dubrovnik Nikša Miletić.

Požar je buknuo oko 11 sati kod vjetroparka iznad mjesta Ponikve.
Mještani to već dugo nisu doživjeli.

"Zadnji požar koji je bio na ovom području bio je prije 9 godina. Negdje čak u ovo doba, oko Liberana, sveti Liberan, plus minus 10 dana", rekao je Vedran Antunica, načelnik Općine Ston

"Znam vidio sam al ne znam šta se dešavalo, šta je bilo. Smješten sam tu da, sigurno je sve što se mene tiče. Nema straha nikad", tvrdi mještanin Luka novinarki Ivi Arambašić za Dnevnik Nove TV.

Straha ni ne treba biti jer kuće i stanovništvo nisu u opasnosti.
No vatra je zahvatila veliku površinu i u jednom trenutku ozbiljnije zaprijetila.

"U jednom trenutku nam je prešao vrh i prijetio je naselju Ponikve, ali uspjeli smo taj najvažniji dio ugasit, odnosno popeti se s vatrogascima do vrha Ponikava, odnosno pod brdo i sad smo zaokružili cijevima i taj dio je saniran", objasnio je Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik

Stotinjak vatrogasaca sudjeluje u gašenju, a tako će biti sve dok se požar ne lokalizira.

Pročitajte i ovo kvar trajekta Pokvario se Oliver: Više od 300 putnika od jutra bespomoćno čeka remorker

Sumnja se na uzrok požara

"Točan uzrok trebala bi u danima pred nama utvrditi policija.

Ipak, prema vatrogasicma sumnja se u udar groma jer je jučer na ovome području bilo grmljavinsko nevrijeme", rekla je novinarka Danijela Demarin Hasanović.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Povezane teme