Costabella

Povjerenstvo otvorilo predmet protiv Plenkovića: Pokrenuta istraga zbog ljetovanja u luksuznoj vili

Andrej Plenković i vila Costabella, ilustracij Foto: Cropix
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv Andreja Plenkovića.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa temeljem prijave službeno je otvorilo predmet protiv premijera Andreja Plenkovića, potvrđeno je DNEVNIK.hr-u. Povjerenstvo je, naime, dužno pokrenuti postupak povodom vjerodostojne i osnovane prijave o povredi Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je predmet otvorilo zbog ljetovanja u vili Costabelli, u kojoj Plenković provodi godišnji odmor s obitelj otkako je postao premijer, odnosno posljednjih osam godina. Problem je, prema pisanju Nacionala, što ondje bez njega vrijeme provode njegova supruga Ana Maslać Plenković i drugi članovi obitelji.

Za boravak u vili bez Plenkovićeva prisustva trebali su platiti novčanu naknadu, odnosno prijaviti tzv. primitak u naravi, što se porezno prijavljuje i tretira. Međutim, podataka o tome u premijerovoj imovinskoj kartici nema.

Costabella je u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova, ali njome upravlja Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), koja je objasnila da vila "nije tržišno dostupna". Iz Vlade tvrde da premijer snosi sve troškove svoga godišnjeg odmora – i za sebe i za obitelj – ali još nije jasno je li AKD naplatio smještaj njegovoj supruzi kada on nije bio u vili.

Pročitajte i ovo Magnitude 6,0 Jak potres pogodio Tursku

Pročitajte i ovo Očevid u tijeku FOTO Policija sumnja na ubojstvo: Mrtav muškarac pronađen u stanu