Splitske studente muče druge brige

Loše vijesti za zagrebačke studente: Čeka ih udar na budžet

Povećanje čeka i zagrebačke studente, ali povećanje cijena smještaja u domu. S druge strane, splitskim studentima je bitno dobiti dom pa kako god, jer naći stan iz kojeg te neće izbaciti kad krene sezona, a k tome još i povoljan - ravno je lutriji. Ove godine zato je stigao rekordan broj prijava za smještaj u splitske domove.

U Zagrebu poskupljenje, u Splitu rekordan broj prijava za domove. Za 3 do 10 eura - toliko će poskupjeti smještaj u zagrebačkim domovima.

Tako će se, primjerice, za ovu dvokrevetnu sobu u trećoj kategoriji s dijeljenim tuševima i kuhinjom umjesto 50 izdvajati 55 eura na mjesec.

"Ne slažem se s time. Zato što smo studenti, svi znamo kako studenti žive. Također bi spomenuo ovaj ljetni smještaj koji je za mjesec i 10 dana 150 eura bez toga da radi menza",  rekao je Ivan, student, Zagreb.

U SC -u nam kažu - poskupljenje je nužno.

Za zagrebačke domove pristiglo je oko 10.000 molbi, a za subvencionirani smještaj kapacitet je 6880 ležajeva, što bi značilo da će oko 3000 studenata smještaj morati potražiti privatno. U Splitu rekordan broj prijava. 2744, a ima 1193 mjesta. To znači da će ih pola ostati bez doma.

Dobra vijest je da u Osijeku poskupljenja neće biti.
 

Više pogledajte u videoprilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Vištice.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.