Potpisan sporazum o financiranju razminiravanja

Slika nije dostupna
U Vinkovcima je danas potpisan Sporazum o financiranju Fonda za razminiravanje Vukovarsko-srijemske županije.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić podsjetio je da su taj Fond nedavno osnovali Županija, grad Vukovar i općina Nuštar radi prikupljanja dodatnog novca za razminiravanje područja za koja se sumnja da su pod minama, to jest oko 80 četvornih kilometara većinom
poljoprivrednoga zemljišta.

Prema riječima pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Josipa Šarića, procjenjuje se da bi sadašnjom brzinom razminiravanja Hrvatska bez mina mogla biti tek za trideset godina.

"Naša je namjera, kroz djelovanje Fonda, taj proces svesti na
sljedećih pet do šest godina", rekao je Šarić, dodajući da će Fond za razminiravanje Vukovarsko-srijemske županije godine 2007. i 2008. imati najmanje 11 milijuna kuna.

Pozvao je i ostale gospodarske i pravne subjekte da se pridruže današnjim potpisnicima Sporazuma o financiranju Fonda te novčano pomognu njegov rad.

Sporazum su potpisali čelnici i predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Fonda za razvoj i zapošljavanje, Hrvatskih šuma, Hrvatske elektroprivrede, Hrvatskih pošta, Adris grupe i Privredne banke Zagreb.

Povezane teme