Spašavanje života

FOTO HRZ u plemenitoj misiji: Posada vojnog helikoptera prevezla srce iz Osijeka u Zagreb

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Pilot helikoptera istaknuo je da posebno cijeni zadaće s hrvatskim medicinskim timovima.

Helikopterom Mi-171 Sh 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u subotu je izvršen hitni zračni medicinski prijevoz transplantacijskog tima od četiri člana i transplantacijskog organa (srca) na relaciji Zagreb - Osijek - Zagreb. Tri člana tima pripadnici su Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Na poziv transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva, posada helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva obavila je prijevoz transplantacijskog tima s polijetanjem u ranim jutarnjim satima iz vojarne Lučko s kirurškom opremom na helidrom kod KBC-a Osijek, izvijestili su iz MORH-a.

Nakon uspješne medicinske operacije, odnosno eksplantacije transplantacijskog organa, transplantacijski tim je sa srcem za transplantaciju poletio s helidroma u Osijeku, nakon čega je prevezen u KB Dubrava.

Pročitajte i ovo Na sastanku Milanović: "Neprihvatljivo je da su oni najsiromašniji u društvu"

Pročitajte i ovo Otac i sebe nehajem odveo u smrt "Bio je bistar, divan i veseo dječak, a sada ga više nema": Kruno (9) je sinoć trebao biti na treningu, bolesnoj majci ostala je samo tuga

Pilot helikoptera Mi-171 Sh, koji je prevezao transplantacijski organ, rekao je da posebno cijeni zadaće s hrvatskim medicinskim timovima: "Zahvalio bih im što su stalno tu za nas. Svaka prilika sudjelovanja u jednoj takvoj plemenitoj zadaći uporno me podsjeća na važnost i neprocjenjivost ljudskog života, a nadam se da podsjeća i naše građane da je i HRZ uvijek tu za njih."

"Sve naše zadaće za nas su od posebne važnosti i uvijek nas veseli njihov uspješan završetak", zaključio je.