Sve se saznalo

Zagrebački policijski načelnik teško muljao s jednim osumnjičenikom u kaznenom predmetu: USKOK podigao optužnicu protiv obojice

Privođenje, ilustracija Foto: Ranko Suvar/Cropix
USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1975., 1958.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnicom se prvookrivljeni tereti da je, od kraja rujna 2019. do svibnja 2020. godine, kao tadašnji načelnik jedne policijske postaje u Zagrebu, na traženje drugookrivljenog, a kako bi mu olakšao procesni položaj osumnjičenika u kaznenom predmetu u kojem je ta policijska postaja provodila izvide protiv drugookrivljenog, zatražio od policijske službenice koja je provodila navedeno kriminalističko istraživanje da ga izravno obavještava o svim prikupljenim podacima.

Pročitajte i ovo Policija ga ulovila Kaos u Splitu! Upao u turističku agenciju s nožem, stranci ga pokušali zaustaviti

Pročitajte i ovo SUDAR KOD HNK-A Kombi završio na krovu: Dvije osobe prevezene u bolnicu

Potom je omogućio drugookrivljenom da se prije njegova ispitivanja u svojstvu osumnjičenika upozna sa svim fazama i rezultatima policijskog postupanja.

Nakon dovršetka izvida naložio je spomenutoj policijskoj službenici da o rezultatima provedenog kriminalističkog istraživanja izvijesti nadležno državno odvjetništvo podnošenjem izvješća umjesto kaznene prijave te da drugookrivljeni ne uhiti.

Pročitajte i ovo poznanici šokirani Muškarca na Žitnjaku ubio zaštitar: Nedavno se oženio, radio je u obližnjoj firmi...

Na opisani način omogućio mu je da bude upoznat s rezultatima izvida te da ne bude evidentiran u sustavu MUP-a kao počinitelj kaznenih djela.