Akcija PNUSKOK-a

VIDEO Pogledajte upad specijalaca: Pala banda dilera, pronašli im pet kilograma kokaina!

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Policija je na području Zagreba uhitila tri muškarca koja su se povezala radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestio je MUP.

Postupajući po Europskim uhidbenim nalozima SR Njemačke, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s policijom SR Njemačke proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga u sastavu zločinačkog udruženja na području obiju država.

U sklopu kriminalističkog istraživanja 15. listopada policijski službenici su na zagrebačkom području uhitili dva hrvatska državljana u dobi od 51 i 57 godina, za koje je utvrđena sumnja da su, kao viši pozicionirani članovi zločinačkog udruženja, sudjelovali u organizaciji krijumčarenja droge.

Utvrđeno je da je 44-godišnji državljanin Srbije do 15. listopada 2024. godine radi stjecanja nepripadajuće materijalne koristi od nepoznate osobe u SR Njemačkoj nabavljao veće količine kokaina i marihuane, koju je potom u svojstvu kurira prenosio u Republiku Hrvatsku radi daljnje preprodaje na narkotržištu.

Zaplijenjen kokain Foto:MUP RH

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije u suradnji s policijskim službenicima PNUSKOK-a 15. listopada oko 4 ujutro na autocesti A2 kod Zaprešića zaustavili su osobno vozilo njemačkih registarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak.

Na temelju naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici obavljena je pretraga vozila, kojom je u posebno ugrađenom spremniku u unutrašnjosti vozila pronađeno i potom oduzeto pet paketa s ukupno više od pet kilograma kokaina te šest paketića marihuane sveukupne težine 118 grama.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 51-godišnjak, 57-godišnjak i 44-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.