JAKE SNAGE MUP-A

Veliki uspjeh karlovačke policije: Čak tri krijumčara migranata ulovljena u jednom danu

Policijska traka Foto: Bozo Radic/Cropix
Policijski odjel zadužen za poslove suzbijanja krijumčarenja migranata i sprečavanje nezakonitih migracija imao je vrlo uspješan 14. listopada kad su zaustavili čak tri krijumčara migranata.

Policijski službenici karlovačke policije odmah poslije ponoći 14. listopada na području općine Netretić zaustavili su kamper njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji Turčin. Zatim su tijekom jutra na području Slunja zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 35-godišnji državljanin BiH. Popodne su na području općine Cetingrad zaustavili osobno vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 23-godišnji Kirgistanac.

U svim navedenim vozilima pronađeni su strani državljani za koje nije utvrđeno da su legalno ušli u Republiku Hrvatsku. Svi strani državljani uhvaćeni u policijskoj akciji izrazili su želju za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Svi privedeni muškarci koji su nezakonito prevozili migrante do krajnjeg odredišta radili su to iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni iznos, što je utvrđeno provedenim kriminalističkim istraživanjem.

Zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 326. Kaznenog zakona, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, u zakonskom roku svi privedeni krijumčari predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke.

Također je prema osumnjičenim muškarcima (44 i 35) postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitajte i ovo osudila i Bijela kuća UZNEMIRUJUĆI VIDEO Stravični detalji izraelskog napada na bolnicu u kojem su ljudi izgorjeli do smrti: "Ovo je jedna od najgorih scena kojima smo svjedočili"

Pročitajte i ovo noćni napad FOTO Rusija lansirala stotine dronova i rakete na ukrajinske gradove: "Požar je velikih razmjera"