Užas u Mrkoplju

Završen očevid u jednoj od najvećih pilana u Hrvatskoj: Policija objavila uzrok požara

Izgorjela pilana u Mrkoplju Foto: Ivana Grgic/Cropix
Utvrđen je uzrok požara u kojem je u Mrkoplju izgorila pilana.

Tijekom jučerašnjeg dana proveden je očevid požara koji je buknuo 29. rujna u pilani u Mrkoplju. Utvrđeno je da se radi o tehničkom uzroku požara, odnosno da požar nije podmetnut.

U provedbi očevida sudjelovali su policijski službenici Odjela za očevide PU primorsko-goranske i nadležne Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar, protupožarni inspektor i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" te zamjenik općinske državne odvjetnice iz Rijeke.

Požar su ugasili djelatnici JVP-a Delnice i lokalnih DVD-ova, a ozlijeđenih osoba nije bilo. U požaru je u potpunosti izgorio pogona pilane s pripadajućom opremom, dok su ostali prostori u sklopu pogona opožareni.

Požarom je oštećena tvrtka sa sjedištem u Fužinama. Prema prvim procjenama nastala materijalna šteta je znatna, a točan iznos štete bit će utvrđen naknadno.

Pročitajte i ovo Milijunska šteta Dan koji će u povijesti Mrkoplja ostati zapisan najcrnjim slovima, načelnik u suzama: "Evo, ja se i sad tresem"

Pročitajte i ovo požar u Osijeku FOTO Izgorio automobil poznatog poduzetnika u Slavoniji

 

Povezane teme