sankcije za odgojiteljice

Majka ozlijeđene bebe iz Slavonskog Broda: "Strašno je uopće razmišljati što je dijete prošlo…"

Gradonačelnik Slavonskog Broda primio je majku djeteta čije je dijete zadobilo ozljede glave u jaslicama. Policija istražuje slučaj i pokušava shvatiti zašto odgojiteljice nisu obavijestile roditelje.

Policija istražuje što se dogodilo s petnaestomjesečnom bebom u Slavonskom Brodu koja je prije dva tjedna u jaslicama zadobila ozljede glave.

Iako su to bile dužne učiniti, odgojiteljice o incidentu nisu obavijestile roditelje niti su pozvale liječničku pomoć, pa je majka u šoku preuzela dijete.

Odmah je otišla na hitnu, gdje su bebi utvrđene ogrebotine i podljevi, ali još se ne zna njihov uzrok.

Gradonačelnik Mirko Duspara u četvrtak ujutro je primio roditelje, izrazio žaljenje i uvažio njihov zahtjev da promijene vrtić. U spornim jaslicama pokrenute su disciplinske mjere.

"Strašno je uopće razmišljati da je dijete to prošlo, da djetetu nije pružena pomoć, da je dijete zaspalo pod tim udarcem, da je dijete plakalo i da navodno to nitko nije čuo. Mislim, to je strašno", rekla je majka djeteta.

"Došlo je, nažalost, do propusta. Sve se ovo može dogoditi, to su normalne stvari, ja bih rekao, kod djece, ali nije normalno da o nečemu takvom ne obavijestite odmah roditelje", rekao je Duspara.

"Odgojiteljice su dobile sankciju teže povreda radnih obveza sa mogućnošću otkaza ugovora o radu", rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić Zorana Butorac.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi Šokantna priča o porodu u šibenskoj bolnici: "On je tresao rukom, to je ispadalo iz njegove ruke, ti komadi… To je bilo jezivo, to je bio horor"

Pročitajte i ovo Rat na drugom kontinentu Još jedna zemlja zaprijetila: "I mi šaljemo vojnike i obavještajce u Ukrajinu"