Dva promila

Policija zaustavila pijane muškarce u automobilu, jedan kroz prozor bacio pušku

Policija Foto: MUP RH
U Lanterni je porečka policija zaustavila automobil koji je upravljao pijani vozač, a suvozač je kroz prozor bacio pušku.

Porečka policija je prošle noći oko tri sata u Lanterni zaustavila automobil pulskih registracija u kojem su bila dva muškarca. Prilikom zaustavljanja vozila, 25-godišnji suvozač je izbacio predmet kroz prozor za kojeg su policajci pregledom područja utvrdili da je puška

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je 35-godišnji vozač bio pod utjecajem alkohola od 1.86 promila, a suvozač 2.01 promila.

Pročitajte i ovo teške ozljede Zaštitari i vlasnica swingerskog kluba brutalno pretukli ženu i muškarca: Podignuta optužnica

Ustanovljeno je da puška pripada vozaču, ali da za nju ne posjeduje odobrenje.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 35-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak.

Pročitajte i ovo od 1. srpnja Postignut dogovor: Vozači će ENC-om moći plaćati i u susjednoj državi

Zbog sumnje da je pomogao u prekršaju, odnosno da je htio prikriti predmet prekršaja, prekršajni postupak pokreće se i protiv 25-godišnjaka. Počinio je prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

 

Povezane teme