izvidi nad više osoba

Kad se vrati u Čeminac, načelnika Pinjuha čeka razgovor s policijom

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Djelatnici policije i USKOK-a rano jutros upali su u prostorije Općine Čeminac, blizu Osijeka. Iz Policijske uprave osječko-baranjske potvrdili su kako su se proveli izvidi nad više osoba.

Kako Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje, riječ je o kontroverznom HDZ-ovu načelniku Zlatku Pinjuhu i njegovim suradnicima.

Neslužbeno doznajemo da je policija obavila pretres kuće načelnika Zlatka Pinjuha i predsjednika Općinskog vijeća Marija Kralja. Pinjuh je telefonom reporterki Dnevnika Nove TV Marini Bešić Đukarić potvrdio da se vraća s mora, ali nije htio komentirati ništa drugo.

Načelnik je oko 19 sati još uvijek bio na putu, a kad dođe, čeka ga razgovor s policijom i pokretanje postupka izbacivanja iz HDZ-a. Pred općinom se polako okupljaju mještani koje zanima za što se tereti načelnik.

Ivan Rešetar, nezavisni vijećnik u općini Čeminac rekao je kako su od početka mandata pokretali postupke pred institucijama čim bi primijetili nepravilnosti.

"Nažalost, odgovore nismo dobivali", kazao je Rešetar.

U Županijskom odboru HDZ-a potvrdili su za Dnevnik Nove TV da će tražiti razrješenje Pinjuha u stranci. I prije su planirali da to bude na prvoj idućoj sjednici na dnevnom redu. O tome će dalje odlučivati Visoki časni sud HDZ-a.

Protiv načelnika Pinjuha vijećnici i mještani dosad su podizali brojne kaznene prijave tvrdeći da zlorabi svoj položaj i za privatne svrhe izvlači općinski novac. Javnosti je poznatiji i po uvođenju poreza za poljoprivrednike koji su morali plaćati da traktorima i kamionima dođu do svojih njiva.

Načelnikom Pinjuhom se u više navrata bavilo i Provjereno, među ostalim i zbog toga što je poljoprivrednicima nametnuo najveće komunalne naknade u zemlji. Osim toga, njegovi su sinovi, s prosječnim plaćama, u godini dana kupili četiri stana u Osijeku kreditima koje im subvencionira Općina na čijem je čelu njihov tata.  Što je sve suočen s optužbama tada poručio u Provjerenom, pogledajte u videu ispod teksta,