kvar trajekta

Pokvario se Oliver: Više od 300 putnika od jutra bespomoćno čeka remorker

Trajekt Oliver pokvario se drugi put u istom danu i trenutno pluta usred Korčulanskog kanala. Remorker koji bi ga trebao odvući do Korčule očekuje se oko 19 sati.

Jadrolinijin trajekt Oliver pokvario se tijekom plovidbe prema Veloj Luci na Korčuli.

Otkako je došlo do kvara, trajekt pluta usred Korčulanskog kanala.

Novinarka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić istražila je što se događa s trajektom i što o svemu kažu iz Jadrolinije.

"Trajekt je i dalje pred Korčulom. Čeka se remorker koji bi trebao stići oko 19 sati i odvući trajekt do Korčule. Na brodu od jutra čeka više od 300 putnika, a neizvjesno je kada će stići na svoje odredište.

Radi se o trajektu koji je tek na proljeće pušten u promet pod imenom Olivera Dragojevića.

Pokazalo se da brod ima puno tehničkih poteškoća. Do sada je već bilo priča o njegovu stanju, a sada se pokazalo da je to i utemeljeno. Jadrolinija ipak uvjerava kako će sve biti riješeno, a putnici dovezeni do Korčule", izvijestila je novinarka.

Pročitajte i ovo Užas u Turskoj VIDEO Objavljena snimka stravične nesreće u kojoj je poginula cijela obitelj: Jedan potez oca bio je koban

Jelena Ivulić iz Jadrolinije za Dnevnik Nove TV rekla je nešto više o stanju broda.

"Trajekt Oliver isplovio je u redovnoj liniji u 10:30 prema Veloj Luci. U vrijeme plovidbe došlo je do tehničkog kvara. Privremeno smo, nakon pola sata, uspijeli riješiti problem, ali on se ponovio i traje i dalje.

Intenzivno rješavamo problem kako bismo što prije dovezli trajekt do Vele Luke. Jadrolinija je unajmila remorker. Očekujemo ga oko 19 sati", potvrdila je.

Pročitajte i ovo Ne prijeti kućama VIDEO Veliki požar na jugu Hrvatske, stotinjak vatrogasaca na terenu: "I dalje gori, požar nije lokaliziran"

"Trajektom Oliver u petak oko 18 sati trebali su pjevači i prijatelji pjevača Olivera Dragojevića isploviti prema Veloj Luci povodom manifestacije Trag u beskraju kojim se obilježava godišnjica smrti pjevača.

Izgleda da trajekt uopće neće isploviti, a možda je i bolje ne. Neka se pronađe neko pouzdanije rješenje", rekla je Sofija Preljvukić za Vijesti u 17h. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme