Trgovački sud odlučio

Pokrenut stečaj tvornice Kamensko

Slika nije dostupna
Zagrebački Trgovački sud donio je odluku o pokretanju stečaja tvornice Kamensko. Iskazi dani na ročištu pokazali su kako su dugovi tvornice veći od 80 milijuna kuna.

Radnice Kamenskog nisu zadovoljne činjenicom da je sada već bivši direktor Antun Crlenjak dugove radnicama ranije prikazivao puno manjima nego što se sada pokazalo. Ipak, kao što su najavile, prekidaju sa štrajkom a nadaju se kako će nastaviti s proizvodnjom na ovoj ili nekoj drugoj lokaciji.

Ideja o prebacivanju proizvodnje na neku drugu lokaciju, prije svega u tvornicu Goričanka nova u Velikoj Gorici, došla je od strane Crlenjaka. Ipak, na konkretno pitanje sudkinje Nade Kraljić, Crlenjak je rekao nema nikakvih razloga zbog čega do stečaja ne bi došlo.

>> Na nekretnine Kamenskog uknjižili se pojedini dioničari

>> Je li slučaj Kamensko početak vala stečajeva?

>> Radnice Kamenskog započele opći štrajk

Sudkinja Kraljić je Crlenjaku izrekla opomenu rekavši kako je trebao zahtjev za stečajem pokrenuti ranije kada su već dugovi Kamenskog došli do kritične faze. Ipak, zahtjev za stečajem pokrenula je tvrtka iz Sjeverne Irske kojoj Kamensko duguje nešto manje od sto tisuća eura.

Iako još uvijek nije službeno objavljeno ime stečajnog upravitelja, procjenjuje se kako će to biti Zdravko Mitak, nedavno imenovani predstečajni upravitelj.

Povezane teme