tuga u slavoniji

Pokopana je najmlađa žrtva pokolja u Daruvaru: "Posao je radio s toliko ljubavi i nježnosti"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Pokopan je njegovatelj koji je ubijen u masakru u Daruvaru.

Na gradskom groblju u Daruvaru pokopan je 37-godišnji Damir Fijala, njegovatelj koji je ubijen u masakru. Nakon pogreba održana je i misa zadušnica u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog.

Osim Damira, danas su u Daruvaru pokopali i Gizelu Vegh, a u Donjoj Vrijeski Bosiljku Njegomir, javlja 24 sata. 

"Damir je bio jako dobar dečko, odličan i brižan. Brat mu je doktor, tata i mama su divni ljudi. Cijela obitelj je za poželjeti ih za prijatelje i susjede. Zašto oni, kako je on iz svoje dobrote postao meta, to nikad neću shvatiti. Zlo je pobijedilo. Ovo je velika tragedija i neka se zna da je poginuo jedan od najboljih ljudi u našem gradu. Poginule su nemoćne osobe koje nisu nikome ništa skrivile. Damira i svih žrtava se svi moramo sjećati, a ubojica zaslužuje da ga se zaboravi, monstrum" pričaju poznanici za 24 sata. 

Slomljeni su i Damirovi roditelji.

"Damir je bio dva tjedna na godišnjem i ujutro je trebao početi raditi. Ja sam ga odvezao tamo i desilo se što se desilo. To mu je bio prvi dan na poslu poslije godišnjeg odmora, čovjek koji ni mrava nije zgazio, vjerujte", rekao je neutješni otac Damira Fijale za 24 sata. 

"S toliko je ljubavi i nježnosti pristupao tim starim ženama o kojima se brinuo, pažljivo im pomagao u šetnji, na putu do sobe, kupaonice. Bio je jako drag, samozatajan, uvijek spreman pomoći", rekao je daruvarski župnik Ivan Popić.

Još uvijek se ne zna motiv ovog monstruoznog čina. Na redu je ispitivanje svjedoka i brojna vještačenja. 

Pročitajte i ovo Za Dnevnik Nove TV Muškarac kojeg je daruvarski ubojica napao prije mjesec dana: "Oružje nisam vidio, a slično sam mogao i ja proći"

Psihijatrijsko vještačenje koje se treba obaviti trebalo bi pokazati je li u trenutku krvavog masakra Krešimir Pahoki bio neuračunljiv.

Od 4 pacijenta koja su u pakračkoj bolnici i stabilno su, jedan bi sutra mogao biti pušten na kućnu njegu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme