Krvoproliće u domu

Daruvar oplakuje Damira Fijalu: "Bio je nježan i brižan. Svatko ima srce, ali ne i dušu. No, on ju je imao..."

Šestero je mrtvih i više ranjenih u nezapamćenom zločinu u Daruvaru. Ubojica Pahoki je ispitan u ŽDO-u. Kao i ranije na policiji branio se šutnjom. Bit će izveden pred suca istrage koji će odlučiti hoće li mu odrediti istražni zatvor.

 

  • Krešimir Pahoki ubio je šestero ljudi u daruvarskom domu za starije Vianey

  • među ubijenima je njegova majka, još četiri štićenice i jedan njegovatelj

  • Pahokija su danas izveli pred suca istrage u Bjelovaru

  • u Daruvaru u srijedu proglašen Dan žalosti

Tijek događaja možete pratiti u nastavku:

23:05 Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Bjelovaru podnijet će sucu istrage bjelovarskog Županijskog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv Krešimira Pahokija (51) koji se sumnjiči za 11 kaznenih djela, među kojima su femicid, četiri teška ubojstva i jedno ubojstvo. Pahoki je večeras ispitan u ŽDO-u.

Kao i ranije na policiji branio se šutnjom, pa je ročište kratko trajalo. Sutra ujutro trebao bi biti izveden pred suca istrage koji će odlučiti hoće li mu odrediti istražni zatvor.

21:38 Daruvar oplakuje Damira Fijalu, medicinskog tehničara koji je ubijen u Domu za starije i nemoćne. Na posao je na dan šesterostrukog ubojstva došao jer je odrađivao je smjenu umjesto kolegice koja je bila na moru.

"Korisnicama je uvijek pristupao s osmijehom na licu, uvijek se šalio s njima, bio je nježan i brižan. Iskreno ih je volio, a i oni njega. Imao je dušu. Znate, svi mi imamo srce, ali dušu nema svatko. A on je imao prekrasnu dušu", za MojPortal je ispričao Zoran Dabić, čija majka je svjedočila tragediji.

19:54 Šesterostruki ubojica doveden je u Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.

Njegov dolazak u zgradu DORH-a možete pogledati OVDJE.

19:15 Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković je razgovarala s majkom muškarca koji se prije mjesec dana sukobio s ubojicom iz Daruvara.

Kako je taj sukob izgledao, možete pročitati OVDJE.

18:44 Otac ubijenog medicinskog tehničara Damira Fijala koji je radio u domu ispričao je da je njegovom sinu to bio prvi dan na poslu nakon dva tjedna na godišnjem.

"Ja sam ga odvezao tamo i desilo se što se desilo", rekao je za 24sata.

"Nije se ženio ni imao djece. Ima brata, on je neurokirurg koji živi u Bjelovaru. Što da vam kažem? Supruga je u potpunom šoku", nastavio je te dodao da je sina odvezao na posao, a sad mu mora birati lijes.

18:04 Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković je sa Zvonkom Kovačićem razgovarala o psihološkoj pomoći koja će biti omogućena ljudima u Daruvaru.

Cijeli razgovor možete pogledati OVDJE.

17:34 Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo je o ubojstvima u Daruvaru razgovarao s bjelogorsko-bilogorskim županom Markom Marušićem.

Više o razgovoru možete pročitati OVDJE.

16:45 U pucnjavi je ranjen zaručnik kćeri vlasnika Doma za starije u Daruvaru, koji je alarmirao službe o zločinu.đ

Više o njegovu herojskom pothvatu možete pročitati OVDJE.

15:00 Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, odgovorio je na prozivke odvjetnika Branka Šerića, koji je tražio odgovornost policije za propuste u slučaju ubojice iz Daruvara. "Već je danas upućen stručni tim iz Zagreba u Daruvar, oni će sve istražiti", rekao je Božinović. 

Dodao je da je policija uhitila ubojicu 12 minuta nakon što je počinio zločin te da je on danas ispitan i predan pritvorskom nadzorniku. 

14:15 Zoran Milanović, predsjednik Republike, pozvao je na strožu kontrolu zakona o kontroli naoružanja. "Trebao je biti spriječen i osujećen. Znalo se da je imao ilegalno oružje, kvragu", rekao je Milanović. 

Pročitajte i ovo Šest osoba ubijeno Milanović o pokolju u Daruvaru: "Srećom nismo kao SAD gdje ludonja od 20 godina može..."

14:05 Krešimir Pahoki na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo trebao bi biti doveden danas oko 19:30, javio je Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV, koji sve prati na licu mjesta.

13:46 Policija se oglasila o masakru u Daruvaru, pogledajte za kojih 11 kaznenih djela terete Krešimira Pahokija.

13:30 Susjed je čuo smrtonosne hitce iz doma za starije, ali nije isprva shvatio da je u tijeku zločin. 

Pročitajte i ovo svjedok zločina VIDEO Susjed čuo smrtonosne hitce: "Najprije su se čula četiri pucnja, a onda je prestalo..."

12:47 Ravnateljica bolnice u Pakracu otkrila je stanje ranjenih u bezumnom pohodu Pahokija na dom za starije u Daruvaru. 

11:37 Državno odvjetništvo se oglasilo o zločinu koji je počinio Krešimir Pahoki, pročitajte što su dosad poduzeli.

Pročitajte i ovo Krvoproliće u Daruvaru Oglasio se DORH o stravičnom zločinu: "Izdali smo posebne naloge..."

10:10 Odvjetnik Branko Šerić tvrdi da je policija učinila ogroman propust u slučaju Krešimira Pahokija. "Mislim da se radi o strahovitom kardinalnom propustu policije. Ako su imali saznanja, a jesu, da je nedugo prije ovog događaja ubojica prijetio svom poznaniku uz upotrebu oružja, onda je policija na to trebala reagirati i oduzeti mu oružje", rekao je Šerić za N1.

Nakon tih informacija policija je morala pretražiti njegov dom i oduzeti mu oružje. "To je tako kardinalan propust da je dosad netko već trebao podnijeti ostavku unutar policijskog sustava", rekao je Šerić. 

9:10 Grad Daruvar proglasio je srijedu 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti, koji će se obilježiti spuštanjem državne i zastave Grada Daruvara na pola koplja na zgradi gradske uprave, na zgradama ustanova na području Daruvara te na zgradama ostalih institucija, udruga i klubova na područjima Grada koje imaju istaknute zastave. Na javnim mjestima u Daruvaru neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

8:23 Ubojica bi danas tijekom dana trebao biti saslušan, što bi moglo rasvijetliti motive masakra. 

Pročitajte i ovo Položeno šest svijeća FOTOGALERIJA Pogledajte kako izgleda mjesto krvavog masakra u Daruvaru

Po proceduri, nakon ispitivanja Pahoki će biti predan pritvorskom nadzorniku. Ubojica je trenutačno u PP-u Daruvar. Očekuje se da će ga prebaciti u Bjelovar. 

Pročitajte i ovo ozlijeđeno troje policajaca Muškarac prijetio policajcima sjekirom i nožem, umro je nakon što su ga svladali!

Pročitajte i ovo Slučaj se istražuje Ošamućena i poderane haljine ušla je u kebabdžinicu: "Silovala su me petorica..."

8:10 Posljednje informacije o stanju ranjenih govore da su svi i dalje stabilno te nije bilo potrebe da ih se prebaci u zagrebačke bolnice. 

8:00 Zasad se nagađa da je Pahoki u krvavi pohod krenuo zbog razmirica s majkom oko plaćanja troškova staračkog doma.  

"Krenuo je ravno hodnikom i pucao iz Colta. Imao je osam metaka i sve ih je ispucao u ljude koji su se našli ispred njega. Ubio je tri starice na licu mjesta, a jedna je kasnije preminula u bolnici u Virovitici. Zet od vlasnice i jedna medicinska sestra zavukli su se prvo pod krevet, a kada su počeli bježati kroz prozor, pogodio je i njega. Krvi je bilo po plafonu, zidovima, pravi pokolj. Prestrašno", rekao je jedan Daruvarčanin za Moj portal

Vlasnica doma Ana Ivandekić navodno je ovih dana zvala Pahokija kako bi ga podsjetila da nije platio dom za svoju majku kojeg je trebao platiti još početkom mjeseca.