Počeo istražni postupak za pljačku Fine u Đurđevcu

Slika nije dostupna
Ispitivanjem četiriju svjedokinja danas je na Županijskom sudu u Koprivnici počeo istražni postupak protiv 33-godišnjeg Dražena Dorčeca koji je opljačkao poslovnicu Fine u Đurđevcu i pritom ubio dvoje ljudi.

Iskaz su istražnoj sutkinji Županijskog suda u Koprivnici Nadi
Marincil dale djelatnice poslovnice Fine, koje su se na poslu zatekle u vrijeme krvavog razbojstva, te jedna prolaznica.

Saslušanju je prisustvovala i županijska državna odvjetnica Irma Bagarić, koja je na pitanja novinara o svjedočenju rekla samo da je postupak u tijeku i da su prvi na redu za ispitivanje bili djelatnici Fine i slučajni prolaznici koji su vidjeli maskiranog razbojnika.

Za dvostruko ubojstvo i pljačku 321.740 kuna iz Fine Dorčecu prijeti najviša moguća kazna od 40 godina zatvora.

U istražnom zahtjevu Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici tereti Dorčeca da je 14. listopada ujutro, maskiran crnom vunenom kapom s pištoljem u rukama, ušao u poslovnicu Fine u Đurđevcu u kojoj su bili djelatnici koji su brojili novac iz noćnog trezora, zaštitar Miroslav Benšić (39) i troje građana. Navodi da je ispalio po jedan hitac u zaštitara i stranku Ivana Matiševa (57) i pokupio novac u vrećicu, a zatim još jednom ispalio po jedan hitac u zaštitara Benšića i u Matiševa, iako su oni nepomično ležali na podu. Teško ranjeni zaštitar Miroslav Benšić umro je u vozilu Hitne pomoći.

Dorčec je uhićen četiri dana nakon krvave pljačke i u nazočnosti odvjetnika priznao zločin, motiviran kockarskim dugovima. 

Policija jeu njegovoj klijeti pokraj kuće pronašla 180.000 kuna, a kasnije su, kako navode mediji, policiji vratili novac svi oni kojima je Dorčec vratio dugove od opljačkanog novca. 

Povezane teme