U rano jutro

Vozač pijan došao voziti učenike na maturalac: Profesori pozvali policiju

Ilustracija, školski autobus Foto: Getty Images
Vozaču autobusa koji je u ponedjeljak ujutro u Rijeci trebao učenike voziti na višednevni izlet, alkotestiranjem je izmjereno 0,42 promila alkohola.

42-godišnji hrvatski državljanin, profesionalni vozač autobusa međugradskog prijevoznika zatečen je u Rijeci je na Srdočima u alkoholiziranom stanju u 6:45 ujutro. Na zahtjev nadležnih profesora osnovne škole koja organizira izlet, policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka pregledali su autobus i svu priloženu dokumentaciju, kao i alkotestirali vozača koji je trebao prevoziti učenike i djelatnike škole na izletu.

Vozač je odmah udaljen iz autobusa i sankcioniran. Za profesionalne vozače sukladno zakonskim odredbama nema tolerancije alkohola u organizmu do 0,50 promila, te je protiv navedenog vozača podnesen prekršajni nalog te mu je izrečena novčana kazna.

Međugradski prijevoznik je u skladu s dogovorom obrazovne ustanove i turističke agencije angažirao drugog profesionalnog vozača koji prilikom alkotestiranja nije bio pod utjecajem alkohola pa su učenici i djelatnici škole mogli otputovati na planirani izlet.

Pročitajte i ovo angažirali i PR agenciju Procurile skandalozne poruke iz WhatsApp grupe brodara: "Dajmo svi po 100 eura da idiota netko provoza u gepeku, da ga istrese"

Pročitajte i ovo Tragičan kraj potrage Pronađen Luka koji je misteriozno nestao, tijelo je u neprepoznatljivom stanju

Pročitajte i ovo Opskrba plinom Tomašević predstavio cijenu plina i građanima poručio: "Šaljemo dokumente na adrese, rok je kratak!"