Nakon dva tjedna ljetovanja

Mađari pobjegli iz apartmana da izbjegnu plaćanje

Slika nije dostupna
Jedan od najčešćih domaćih izvora prihoda na Jadranu je iznajmljivanje privatnog smještaja.

Iako to na prvi pogled izgleda kao lako zarađen novac, iznajmljivači imaju veliki posao - za početak kako dovesti gosta, a zatim paziti da sve prođe u najboljem redu, i da na koncu, gosti uredno plate. Ovo posljednje zadalo je velike probleme Vesni Paunović iz Komarne. Petero mađarskih turista u njezinim apartmanima provelo je dva tjedna, nakon čega su pobjegli, ostavivši iza sebe štetu i neplaćene račune.

Petero mlađih Mađara kod Vesne Paunović proveli su gotovo dva tjedna. Iako se Vesna iznajmljivanjem bavi desetak godina, ovakve goste ne pamti. 'Dosta su pili, pravili su nerede. Zatvarali su mi vrata, jedna su mi vrata zatvorili i bacili ključ', priča gospođa Vesna. Kako su neki od njih prije par godina s roditeljima upravo tu ljetovali, Vesna se nadala kako će sve ipak proći u redu.

Prema svemu sudeći, Mađari su planirali bijeg iz apartmana, te su pratili kretanje vlasnice. Posljednjeg dana, pričekali su 6 i pol ujutro kako bi vlasnica krenula prema gradu. Spakirali su se i pobjegli. Iza sebe ostavili su samo štetu. 'Kad sam ušla u apartman i kad sam počela sređivati, jer su trebali doći novi gosti, onda sam vidjela da nedostaju neke stvari, kao što su posteljina, ručnici, komplet noževa', rekla je gospođa Vesna.

Mađarski turisti iza sebe su osim neplaćanih računa ostavili štetu od više tisuća kuna. Iako je Vesna Paunović sve prijavila policiji, ali kaže, ne vjerujem da će biti uhvaćeni.