Nastavak osvježenja

Zagreb 'poharalo' grmljavinsko nevrijeme, u Oroslavju tuča

Slika nije dostupna
U kopnenim krajevima i danas se nešto lakše diše zahvaljujući dugoočekivanom osvježenju.

Središnja Hrvatska probudila se jutros s ugodnih temperaturama ispod 20 stupnjeva. Za to treba zahvaliti kiši koja nas je noćas rashladila. U Zagrebu je bilo nevremena s grmljavinom, dok je u nekim krajevima došlo i do tuče. Ona je Oroslavje zahvatila u 00:25, a bila je praćena s grmljavinom i jakim vjetrom. Još nije poznato je li nastala materijalna šteta na usjevima i automobilima. 

Ni temperature u obalnom dijelu jutros nisu visoke kao što su to bile zadnjih dana. Vrijeme će danas biti nestabilno. Tijekom jutra većina će oborina pasti u središnjim i gorskim krajevima te u krajnjem sjeveru Jadrana. Mjestimice se još očekuje malo kiše ili pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u gorskim predjelima i Posavini, a poslijepodne moguće i u Dalmaciji.

U Slavoniji, Lici i Dalmaciji prevladavat će sunčano. Jutarnja temperatura neće se znatnije mijenjati, a uz slab vjetar sa sjevera na kontinentu će se lakše spavati. Na moru prijepodne još zapadnjak i jugozapadnjak.

Temperatura će se danas kretati između 25 i 29 u gorju, a od 30 do 34 na Jadranu. Krajem dana zapuhat će bura. U Dalmaciji i dalje ostaje sunčano i vrlo vruće uz barem 32, ali i do 36 stupnjeva.

U petak i veći dio subote prevladavat će vedro. Ipak krajem dana te u nedjelju doći će do novog prodora oceanskog zraka koji će donijet pljuskove i grmljavinu. Zato će u subotu još jednom prvo zagrijati, no već sutradan opet će biti ugodnije.

Zabilježili ste sinoćnje nevrijeme? Pošaljite nam svoje snimke i fotografije na mail moj.report@novatv.hr


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.