Prevozili migrante

FOTO Privedeni muškarac i žena koji su izazvali tešku nesreću kod Slavonskog Broda

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Kombi u kojem se nalazilo 15 osoba, uključujući i sedmero djece, sletio je s ceste i prevrnuo se. Devet osoba teško je ozlijeđeno, četiri imaju ozljede opasne po život, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Na Općinski sud u Slavonskom Brodu privedeni su vozač i suvozačica kombija koji je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima sletio s ceste između Slavonskog Broda i Nove Gradiške i prevrnuo se bježeći od policije.

Dvojac je u pretrpanom vozilu švicarskih oznaka prevozio trinaest osoba, uključujući i sedmero djece, koji su u nesreći svi ozlijeđeni, a doznaje se da je riječ o migrantima, državljanima Sirije, kojima je pružena liječnička pomoć u lokalnim bolnicama. 

Očevidom je utvrđeno da je oko 3:15 došlo do slijetanja i prevrtanja automobila švicarskih nacionalnih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo 15 osoba. Automobilom je upravljao 34-godišnji švicarski državljanin, dok je suvozačica bila 26-godišnja brazilska državljanka.

Oboje su uhićeni te je utvrđena sumnja da su iz koristoljublja primili u automobil strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku u namjeri da ih prevezu do granice sa Slovenijom.

Policijski službenici su 34-godišnjaku uručili prekršajne naloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dijete hitno operirano

Kako smo ranije javljali, zamjenik ravnatelja slavonskobrodske bolnice Boris Hrečkovski potvrdio je da su primili šestero djece od pet do osam godina te dvije majke, koje imaju lake tjelesne ozljede. Također su primili dva muškarca s težim ozljedama, od kojih je jedan životno ugrožen te je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja.

Dvoje djece nalazilo se u jedinici intenzivnog liječenja, a jedno dijete hitno je operirano zbog ozljede glave te će biti prebačeno na daljnje liječenje u Zagreb. Hrečkovski je rekao da će druga djeca s teškim ozljedama biti prebačena u kliniku u Osijek na daljnje operativne zahvate.

Osumnjičeni muškarac i žena su uz kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.