Nevjerojatno

Imotski kao Azurna obala: Zašto su cijene smještaja dosegnule 500 eura za noć?

Imotski je rasprodan. 20 tisuća posjetitelja stiže na koncert Bulića, Zečića i Thompsona. Cijene trenutačno dostupnog smještaja tih dana mogu se usporediti s Dubrovnikom.

Imotski je rasprodan zbog Thompsonova koncerta.Terase kafića uskoro će pucati po šavovima. Između šestog i devetog kolovoza očekuje se dvadeset tisuća posjetitelja. Soba u imotskom hotelu nema već mjesecima.

"Nakon rasprodaje karata koje su se rasprodale u 48 sati naš hotel se vrlo brzo rasprodao otprilike u nekakvih pola sata", kaže Vesna Šubert Meter, asistent manager. 

"Dan danas mene zovu i traže slobodnu sobu. Kažem im da smo nažalost popunjeni", kaže Ela Maršić, recepcionerka. Imoćani su oduševljeni. "Pa mislim da će Imotski izgoriti i da će biti dobar koncert", kaže Stipe. 

"Očekujem puno ljudi. Bit će ajme, ajme", kaže konobarica Kata.

Ne ovo nisu cijene noćenja u vodećim turističkim središtima. 700 i 500 eura cijene su jedinih apartmana dostupnih u Imotskom 8. kolovoza. Koncert Marka Perkovića Thompsona krivac je za rekorde.

Prodaju karata u 48 sati za zajednički koncert Bulića, Zečića i Thompsona, nadmašila je rekordna prodaja karata za Thompsonov samostalni koncert, dva dana poslije, 8. kolovoza. Karte su planule u svega nekoliko sati.

Pročitajte i ovo rezultat očevida Objavljeni detalji teške nesreće na A1: Ozlijeđeno 9 ljudi, među njima i djeca. Kaos počeo kad je pukla guma...

"Zakasnila sam za kupnju karata pa se nadam da će se dogodine ponoviti", kaže Dora. 

Organizatori imaju samo jednu brigu.

"Nadamo se da će sve proći u najboljem redu i da će nas poslužiti lijepo vrijeme te da će svi posjetitelji otići puni pozitivnih dojmova iz Imotskog", poručuje Ivan Ivkošić, jedan od organizatora koncerta "Imotski ne zaboravi". Nešto prije fešta se očekuje u Kninu. Maja Šuput i Mate Bulić zabavljači su na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

"Nemamo nekakvu posebnu tehniku kako mi to odlučujemo nego ovisno o raspoloživosti samih izvođača", rekao je Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina. Mišljenja podijeljena. "Mate Bulić mi je dobar, ali ona mi je ajme majko", kaže Daša. "Maja super pjeva i Mate Bulić isto", poručuje Veronika. 

U Kninu 5. kolovoza apartman možete pronaći već za pedesetak eura. Ostaje vidjeti kako će Maja i Mate utjecati na ponudu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.