Zdravlje na maštovitom tanjuru, mirisi i okusi mamili su nepca. Kopriva, medvjeđi luk, tratinčica i maslačak samo su neki od lako dostupnih samoniklih biljaka. Maslačak se smota, oblikuje, umoči u smjesu za pohanje i prži u ulju, objasnili su kuhari. Deserti pak više ne moraju biti samo kalorične bombe. Mogu biti i čisti izvor energije.
'Jagode sam kombinirala s divljom metvicom, a kruške sam kombinirala s divljim komoračem', otkrila je Sandra. Iz šalice, pregršt recepata, a najtraženiji je onaj koji opušta. 'Koji je ustvari matičnjak, majčina dušica, kamilica, anis, hmelj i malo stolisnika', rekao je homeopat Ivan Lesinger. Važno je, slažu se, pobjeći od kemijske agresije na hranu i piće koje unosimo u organizam.
>> Znate li čime hranite svoju djecu? Nitko ne kontrolira količinu šećera i masti!
'Mi smo doista dozvolili da nas je hrana počela ne samo trovati, nego, ja se ne usudim još to reći, i ubijati', dodao je Lesinger. Zato valja, kad nam je već nadomak ruke, iskorisititi sve blagodati prirode. Osim što nas zdravo hrani, djeluje i na naš duh. Mirisna kuće nova je ponuda ruralnog turizma. Nude obnavljajuće kupke, opuštajuće sobe, ali i izradu vlastitog parfema.
Proces može trajati i nekoliko sati. Sve dok nismo potpuno zadovoljni. Uz recepte za obnovu tijela tu su i recepti za nepce. 'Slastica s kaduljom i slastica s lavandom', rekao je gastronomski stručnjak Domagoj. Priroda koja nas svakako može razmaziti.
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.