Provjerite hladnjake

Nemojte ga jesti! U špinatu pronađena bakterija, povučena i popularna kobasica

Opoziv poziva (ilustracija) Foto: Getty Images
Državni inspektorat s polica je povukao špinat Natur Pur te dimljenu roštilj kobasicu.

Opoziva se špinat Natur Pur od 450 grama, najbolje upotrijebiti do 11. mjeseca 2025. iz Spara zbog utvrđene bakterije Salmonella spp i dimljena roštilj kobasica Bebrinka d.o.o. zbog utvrđenog i neoznačenog alergena soje u proizvodima, izvijestili su u srijedu iz Državnog inspektorata.

Riječ je o špinatu LOT brojeva 91L4150 i 91L4151, najbolje upotrijebiti do 11. mjeseca 2025., koji nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

U maloprodaji je u trgovinama Spar Hrvatska d.o.o., Zagreb.

Detalji o opozivu dostupni su na internetskoj stranici subjekta u poslovanju s hranom https://www.spar.hr/povlacenje-proizvoda.

Iz Državnog inspektorata u priopćenju su također izvijestili potrošače o opozivu dimljene roštilj kobasice proizvođača Bebrinka d.o.o. datuma proizvodnje 27. 9. 2024., upotrijebiti do 27. 10. 2024. i LOT broja 240927 zbog utvrđenog i neoznačenog alergena soje u proizvodima.

S obzirom na to da na proizvodima nije označen alergen soja, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na njega, dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo BUDNI PLAVCI 31-godišnjakinja iz autobusa pala na granici: Policajcima je bila sumnjiva zbog jedne stvari

Pročitajte i ovo velika tuga FOTO Posljednji ispraćaj Ante Ćorušića: Kolona ljudi na Mirogoju, među njima i brojne poznate osobe

Pročitajte i ovo np sjeverni velebit Povratak rijetke vrste životinje koja na našim područjima nije viđena više od 70 godina