Kraj raspravama

Općinski kazneni sud: Službenica je kriva što je Kalambura dobila potvrdu

Slika nije dostupna
Općinski kazneni sud u Zagrebu preuzeo je na sebe odgovornost za izdavanje potvrde Sanji Kalamburi o tome da se protiv nje ne vodi nikakav sudski postupak.

Sa Suda tvrde kako je uvjerenje izdano zabunom te kako oni godišnje zaprimaju oko 36.000 zahtjeva za izdavanjem tih uvjerenja i da te dokumente obrađuju samo dvije službenice.

Potvrdu da se protiv nje ne vodi kazneni postupak Kalambura je dobila zahvaljujući propustu službenice zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda, doznaje se na tom sudu. 'Internom istragom i nadzorom pravosudne inspekcije Ministarstva pravosuđa utvrđeno je da je propustom službenice izdana potvrda iako se protiv navedene osobe vodi kazneni postupak', rekao je glasnogovornik suda Dražen Kevrić i pritom dodao kako je istragom utvrđeno da nije riječ o namjeri službenice.

>> Kalamburi izdana pogrešna potvrda o nekažnjavanju

Podsjetimo, prošlog tjedna na mjesto direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti imenovana je Kalambura, iako protiv nje postoji optužnica, zbog koje nije trebala dobiti čisto uvjerenje od Suda.

Ono što sada slijedi jest poništenje natječaja i razrješenje Sanje Kalambure s nove dužnosti na koju je imenovana prošloga tjedna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.