Sinjske muke

Borba s opasnim autobusima se nastavlja, vlasnik nezainteresiran za problem: "Nemam vremena, na godišnjem sam"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Nakon što je prije nekoliko dana autobus dojurio u dvorište dječjeg vrtića u središtu Sinja, u subotu je održana izvanredna sjednica o javnom prijevozu u tom gradu. Govorilo se o lošem tehničkom stanju autobusa, a prozvan je i vlasnik sinjskog i splitskog kolodvora da je ukinuo autobusne linije do niza sela i ostavio učenike bez prijevoza.

Da često ima problema s autobusima, znaju svi Sinjani. U nesreći u kojoj je ovih dana autobus nekontrolirano dojurio u dvorište vrtića, drugi autoprijevoznik, ali eto opet u Sinju. Sinjani i dalje šokirano prepričavaju kako su odgajateljice spašavale mališane pred podivljalim autobusom koji je kosio ograde, betonske zidove i jedva izbjegao zabiti se u montažnu zgradu s jaslićkom djecom.

Grad Sinj u subotu je održao izvanrednu sjednicu oko autobusa. "Nema tjedna da autobus nema probleme, 50 roditelja mi na vratima, nema tjedna da se roditelji ne boje poslati djecu u školu i mole Boga i Gospu sinjsku da se vrate živi", kaže gradonačelnik Miro Bulj.

Vlasnik kolodvora i mjesnog autobusnog prijevoza, Mate Jujnović, inače vlasnik i splitskog autobusnog kolodvora, ukinuo je linije do lokalnih sela Gljev i drugih koje mu nisu bile isplative. Tako je ostavio učenike srednjoškolce bez prijevoza od sela do Sinja i Splita. Za osnovce postoje posebni autobusi i oni voze. Grad će sada sam organizirati autobus i prijevoz za srednjoškolce i građane iz sela gdje je ukinut.

Bulj i sinjski SDP ističu kako je strašno što je država dopustila da privatnik kupi i javno prijevozničko poduzeće i sam kolodvor. "HDZ mu je darovao i kolodvor i Autoprijevoz Sinj, i tim svojim monopolom, može raditi što god hoće, može ukinui sve linije ako ga je volja", kaže Bulj koji je ovo ljeto vezao i oči poručujući da se država pravi slijepa na sve propuste vlasnika kolodvora. Bulj ga godinama napada, a Jujnović ga zauzvrat tuži.

U Županijskom uredu za školstvo tvrde kako ukinute linije nisu školske nego komunalne pa i nisu njihova briga, nego nadležnost Grada Sinja. Sam Jujnović rekao je Dnevniku Nove TV da nema vremena za temu jer je na godišnjem odmoru u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Bizaran incident Putnica otvorila kutiju s hranom, a zbog onoga što je vidjela avion je morao hitno sletjeti

Pročitajte i ovo Objavio HALMED Povlači se lijek za visoki krvni tlak, bolesnici se trebaju javiti liječniku