Nakon zahtjevne sezone

VIDEO "U sinergiji vojske, policije i vatrogasaca dignute su zračne snage"

Čak 650 hrvatskih vatrogasaca okupilo se kako bi kroz nekoliko dana učili jedni od drugih i bili spremni na nove izazove. Nakon vrlo zahtjevnog ljeta i požarne sezone, demonstrirali su i gašenje šumskog požara.

Zračne i zemaljske snage su u petak gasile požar u Vučevici. Na sreću, sve u sklopu demonstracije gašenja šumskog požara.

"Dakle, u jednoj sinergiji i vojske i policije i vatrogasaca dignute su zračne snage koje su odradile posao upravo prema onim uputama i standardnim operativnim postupcima kojima oni to rade", kazao je Slavko Tucaković, glavni batrogasni zapovjednik.

Na stručnom skupu koji je okupio vatrogasce iz cijele Hrvatske, svoje vještine pokazat će i četveronožni tragači.

"Unatoč velikom broju požara ovo ljeto, nije bilo nijedne žrtve i materijalne štete u vidu gubitka stambenih i poslovnih objekata", rekao je Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

Priču pogledajte u videoprilogu reporterke Dnevnika Nove TV Brune Papić.

Pročitajte i ovo NOVI CROBAROMETAR Pogledajte kako bi prošli Milanović i Primorac da su sada izbori: Dnevnik Nove TV donosi i kako stoje HDZ, SDP i ostali

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Apel mame Mateje: "Ponižavajuće i nedostatno za podmirenje osnovnih potreba, ne želim da mi djeca budu gladna"

Povezane teme