Traži se rješenje

Gotovo 700 djece nije došlo u školu zbog problematičnog učenika: "Ogorčeni smo, stavljeni smo pred gotov čin"

Zbog dječaka s problemima u ponašanju roditelji zagrebačke škole u koju je dječak premješten ne žele slati svoju djecu na nastavu. U ponedjeljak gotovo dvije trećine svih učenika škole nisu došle na nastavu.

Predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i predstavnici Grada Zagreba održali su u ponedjeljak u radni sastanak s cjelokupnom stručnom službom škole u koju je ove školske godine premješten dječak s problemima u ponašanju.

Dječak je u školu u Novom Zagrebu premješten nakon što se iz njegova razreda zbog uznemiravanja ispisala većina učenika.

Međutim, problemi su se već prvog dana nastavili i u novoj školi, zbog čega su roditelji četvrtog razreda donijeli odluku da ne šalju djecu u školu te su zatražili hitno rješavanje problema, i za svoju djecu, i za dječaka kojem je očigledno potrebna pomoć.

Podršku roditeljima i učenicima pružili su i drugi, pa danas na nastavi nisu oko dvije trećine učenika ostalih razreda škole koju pohađa gotovo tisuću učenika. 

"Sustav ne valja, a mi i naša djeca ne želimo da oni budu žrtve tog sustava", rekao je reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Kopčić jedan od roditelja koji danas nije poslao svoje dijete u školu. Drugi roditelj kaže kako stručne službe škole nisu adekvatno reagirale. "Pedagog ima i u jutarnjoj i u poslijepodnevnoj smjeni, no njega nitko ne vidi. Ne znam zašto nije bio prisutan kad smo bili na sastanku s ravnateljem. Mi roditelji smo najviše ogorčeni što smo stavljeni pred gotov čin", istaknuo je. 

Roditelji su preko odvjetnika poručili kako traže hitnu kompletnu psihofizičku procjenu dječaka te daljnje preporuke je li mu potrebno individualno školovanje ili u kolektivu pod točno definiranim i unaprijed dogovorenim mjerama.

Dodaju da nije ništa dosad odrađeno. "Dijete se seli, a problem ostaje."

Iz Grada Zagreba izvijestili su da će se tijekom dana održati roditeljski sastanak s roditeljima spomenutog razrednog odjela, kao i vijećem roditelja škole, na kojem će roditeljima biti prezentirani konkretni daljnji koraci s ciljem što uspješnijeg rješavanja situacije.

"Detaljnije informacije, zbog zaštite prava i interesa učenika, nismo u mogućnosti iznositi", navodi se iz grada.

Roditelji učenika koji već nekoliko dana ne dolaze na nastavu za 18:45 najavili su okupljanje pred školom.

Pročitajte i ovo kataklizma u BiH FOTO Ovo je djevojčica koja je preživjela užas u Jablanici, trudna majka je poginula: "Malenu je držala za ruku, a onda..."

Pročitajte i ovo pronađena dva pisma Stravičan zločin u susjedstvu: Majka čekićem ubila kćer, u tijeku velika akcija policije

Pročitajte i ovo Budi nadu FOTO Scena koja dira u srce: Spasilac ispod ruševina u BiH pronašao macu, pogledajte što je učinio

Pročitajte i ovo prestrašno Radnik trgovačkog lanca otkrio što rade s mesom kojem istekne rok trajanja: "Umjesto da se baci..."

Pročitajte i ovo Samo na otvorenom Sabor donio odluku o zabrani pušenja