Janjetina, i to ona s ražnja, sinonim ugostiteljskih obrta koje viđamo na cestama prema moru. Cijena oko 200 kuna. Vlasnik restorana na borajskoj cesti Ivan Burazer kaže kako razumije da ljudi nemaju novca. Ali, kako nam je rekao, i dalje ide nekako. Preživljava se. Sva sreća pa se Hrvati još drže
stare navike da fešte nema bez pečene janjetine. Većina gostiju su mu Hrvati. Svi je hvale.
Ali i stranci ne ostaju bez riječi pohvale. Gosti s Filipina su mu rekli: 'Na Filipinima je pečeni odojak Bog, ali ovo je
malo iznad Boga!'
>> Hoćemo li u budućnosti piti i zalijevati polja morskom vodom?
Slično razmišlja i janjeća brigada, ekipa mladih poslovnih ljudi kojima je janjetina jedan od najdražih hobija! Slogan im je: 'Dok ne probam lava, meni je janje kralj životinja!' Zbog te su 'spize' prolazili stotine kilometara, samo kako bi probali što raznovrsnije. Vlasnik jednog od najpoznatijih restorana na Klisu Branimir Boban diplomatski kaže: 'O ukusima se
ne raspravlja!'…premda mnogi upravo to čine kad pomisle na ovo jelo.
Creska, paška, lička, dalmatinska… Teško je reći! Zbog nje se vadi zadnji novčić iz džepa, o njoj se priča, uz nju se sklapaju poslovi, o njoj se pjeva, pa i skladaju hitovi! O komu, o čemu! Pa janjetini - naravno!
No dosta! Ovo je ionako tema koja se mora vizualno dočarati, stoga, kliknite na video u nastavku i dobar vam tek!
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.