čeka se novi datum

Gotovo godinu dana nakon nesreće Banožiću odgođena rasprava!

Bivši ministar obrane Mario Banožić Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Odgođena je sjednica optužnog vijeća u slučaju bivšeg ministra Marija Banožića.

Skoro godinu dana nakon nesreće koju je skrivio bivši ministar obrane Mario Banožić odgođena je sjednica optužnog vijeća na kojoj se trebalo raspravljati o osnovanosti optužnice protiv njega.

Sjednica optužnog vijeća, koja je bila zakazana za 6. studenog 2024. godine, odgođena je zbog spriječenosti braniteljice prethodno zakazanom raspravom, pišu 24sata.

"Predsjednik optužnog vijeća će u dogovoru s ostalim članovima vijeća predložiti sjednicu vijeća za drugi termin", rekli su na vinkovačkom Općinskom sudu. 

Banožić je 11. studenog prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo vozač kombija Goran Šarić (41). Bivšeg ministra tereti se da je neprilagođenom brzinom te u pretjecanju kolone prešao na suprotnu stranu i izazvao prometnu nesreću.

U rujnu je Županijski sud u Vukovaru odbio žalbu obrane bivšeg ministra o izdvajanju nezakonitih dokaza i potvrdio rješenje Općinskog suda u Vinkovcima kojim je odbijen prijedlog obrane za izdvajanje nezakonitih dokaza.

Pročitajte i ovo JOŠ JEDAN NAPAD Vozač ZET-a dobio šakom u glavu: Sve je počelo upozorenjem putnicima

Pročitajte i ovo zatvorena dionica Dvoje mrtvih na autocesti: Cure detalji stravične nesreće, vozač kombija napravio katastrofalnu grešku