Nemaju konkurenciju

Od ideje do uspjeha: Suveniri od maslinova drveta

Slika nije dostupna
Dobra ideja, dobar posao, dokazuje to i zadarska obitelj Bašić. Prije nekoliko mjeseci od maslinova drveta izradili su nalivpero. I tako je krenuo posao u kojem, za sada, nemaju konkurenciju.

Zanatski poslovi Jagodu Bašić su oduvijek privlačili. Drvo joj je omiljeni materijal. I to ono maslinovo. 'Razmišljali smo što bi mi mogli raditi da budemo, na neki način drugačiji od drugih. Ideju smo dobili zato što kemijske i nalivpera koje mi radimo nisu klasičan suvenir, a nemamo konkurenciju', rekla je Jagoda.

Za razradu zamisli zadužen je suprug Leo. Da bi od sirovine dobio završni proizvod, potrebno mu je najmanje dva sata. 'Dnevno mislim da mogu raditi, ovisi o drva, ako sve ide dobro, od tri do četiri komada', rekao je Leo Bašić. A upravo spora i precizna izrada određuju i cijenu ovih unikata.



'Najjeftinije nalivpero 400 kuna, a najskuplje 2.200 kuna', rekla je Jagoda. No, zahtjevnijim kupcima visoka cijena ne predstavlja problem. Njihov interes povećale su i nagrade za inovativnost. A dobar poslovni plan trebao bi uroditi i novim rezultatima.

'Vjerujem da će biti jako puno narudžbi, pa se nadam da ćemo onda i zaposliti nekoga', rekla je Jagoda. Uz malo inovativnosti, Bašićevi su sebi osigurali posao, a maslinovom drvetu udahnuli novi život. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.