Toplinski val

Stiže toplinski val, a s njime i besane noći: Detalje otkriva meteorolog Nove TV

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Kroz idući tjedan će temperature biti iznimno visoke, a najavljuje se i toplinski val. Detalje donosi meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

Biti će većinom sunčano i vrlo toplo. Vrućina će biti sve učestalija i prelijevat će se s poslijepodneva na večeri koje će biti neugodne za spavanje. 

U središnjoj Hrvatskoj će prevladavati sunčano poslijepodne, mjestimice uz visoke prozirne oblake. Vjetar slab do umjeren s juga, a temperatura od 30 do 33 stupnja. 

Slično će biti i u Slavoniji i Baranji. Pretežno sunčano i poslijepodne vruće. Puhat će slab, povremeno umjeren jugoistočnjak, a temperatura će biti između 31 i 33 stupnja.

Pročitajte i ovo Otkrili kako ih se riješiti Za dva sata pronašli su četiri poskoka, u jednome danu iz kuće istjerali jedanaest: "Najveća je opasnost da ugrize dijete"

Većinom sunčano i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. U gorju južni i jugozapadni vjetar, a na moru jugo. Predlažu se plaže okrenute sjeveru i sjeverozapadu, one će biti čišće. Najviša dnevna temperatura se očekuje uglavnom blizu 30 stupnjeva. 

U Dalmaciji sunčano te većinom vruće. Puhat će slab do umjeren južni vjetar i jugo, a temperatura će biti između 29 i 33 stupnja.Najveće vrućine se očekuju u zaleđu, a temperatura mora od 24 do 26 stupnjeva.

VRIJEME IDUĆIH DANA

Na kopnu pretežno sunčano i vruće vrijeme. Dani u novom tjednu već se klasificiraju u toplinski val. U utorak bi mjestimice moglo biti 35 stupnjeva. Na sjeverozapadu može biti lokalno jačeg razvoja oblaka i ponekog grmljavinskog pljuska. 

Pročitajte i ovo pokrenut disciplinski postupak Prijavljen policijski službenik: Mjesecima je varao i zlorabio položaj

Moguć je pljusak i na sjevernom Jadranu jer će ti krajevi biti najbliži poremećaju. No vrijeme će ipak najvećim dijelom biti sunčano i vruće, osobito u Dalmaciji. U nedjelju još jugo, a od ponedjeljka će zapuhati maestral koji će bar malo smiriti osjećaj sparine i donijeti ugodnost, ali će temperatura na moru rasti. UV indeks će biti visok na svim područjima. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.