policijska istraga u tijeku

Tragična smrt u bolnici: Objavljeno kada će biti pogreb Ante Ćorušića

Ante Ćorušić Foto: Goran Mehkek/Cropix
Objavljeno je kada će biti posljednji ispraćaj i pogreb ravnatelja bolnice Rebro Ante Ćorušića, koji je tragično preminuo.

Policija još nije objavila detalje o smrti ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića, koji je poginuo nakon što je pao u bolnici. 

Njegov ispraćaj bit će održan u srijedu, 23. listopada, u 14:15 u Zagrebu na groblju Mirogoj, a pogreb će biti održan u četvrtak, 24. listopada, u 16 sati na mjesnom groblju u Lovreću. Nakon pogreba u župnoj crkvi u Lovreću održat će se i sveta misa zadušnica. Komemoracija na zagrebačkom Rebru bit će održana u ponedjeljak, 28. listopada, u 10 sati.

Ćorušić je pao između zgrade Dermatologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema s oko osam metara visine. Kolege liječnici pokušali su ga reanimirati, ali mu nije bilo spasa

Ćorušić je potjecao iz Lovreća u Imotskoj krajini, a rođen je 1958. u Splitu, gdje je završio školu, diplomirao na Medicinskom fakultetu te specijalizirao ginekologiju.

Bio je član HDZ-a od 1989. godine, a u stranku se učlanio u Zaprešiću, gdje je tada živio. U svibnju 1991. privremeno je prekinuo specijalizaciju da bi se kao liječnik dragovoljac pridružio Glavnom stožeru saniteta, a potom u postrojbe hrvatske policije i tadašnjeg Zbora narodne garde. Na ratištu je proveo 19 mjeseci i 13 dana.

Na poziciju ravnatelja KBC-a Zagreb imenovan je na prvoj sjednici Vlade Tomislava Karamarka 28. siječnja 2016. godine.

Pročitajte i ovo Tragedija u KBC-u Zagreb Kolege u nevjerici zbog tragične pogibije šefa Rebra: "U teškom sam šoku, bez riječi sam. Znam ga 33 godine, još od rata..."

Pročitajte i ovo Smrt Ante Ćorušića VIDEO Svjedok tragedije na Rebru: "Začuo se tres, tu se odmah našla glavna sestra i doktori, pokušali su reanimaciju..."

Povezane teme