Tragedija

Obitelji stradalih pomoraca na trajektu Lastovu podnijeli tužbe: Poznato koliko novca traže

Trajekt Lastovo, ilustracija Foto: Paun Paunovic/Cropix
Obitelji trojice poginulih članova posade trajekta Lastovo traže 568.100 eura na ime štete iz radnog odnosa.

Obitelji trojice poginulih članova posade trajekta Lastovo  podnijeli su tužbe za naknadu štete i ukupno traže 568.100 eura na ime štete iz radnog odnosa.

Odvjetnik dr. sc. Šime Savić podnio je tužbe u  ime triju obitelji pred Općinskim sudovima u Splitu i Zadru. Kako je Savić rekao za Jutarnji obitelji su se odlučile na taj korak nakon što se Jadrolinija višestruko oglušila na dopise da im isplati naknade kakve im pripadaju po zakonu, a ne da im se isplate nekakve pomoći.

Članovi obitelji poginulog vođe stroja Boška Kostovića i jednog kormilara Marka Topića traže po 228.800 eura na ime naknade štete iz radnog odnosa, dok obitelj trećeg poginulog, kormilara Denisa Šarića, na ime naknade štete iz radnog odnosa traži 100.800 eura.

S obzirom na to da je jedan sin stradalog Topića maloljetan, tužbom se traži mjesečna renta od 600 eura s osnove izgubljenog uzdržavanja od 12. kolovoza pa sve dok za to postoji potreba.

Pročitajte i ovo PONOS HRVATSKE Ministar otkrio: "Naši dečki u BiH spasili jedan život, čuo sam se s njima"

Pročitajte i ovo Zastrašujući Milton VIDEO Lovci na oluje uletjeli u središte uragana, pogledajte video koji izaziva jezu: Borili se s vjetrom od 270 kilometara na sat

Pročitajte i ovo Samit u Dubrovniku VELIKA GALERIJA Prve fotografije Zelenskog i Plenkovića u Dubrovniku: Otkriveno dolazi li i Vučić

Pročitajte i ovo Dosadni kukci Muči vas najezda smrdljivih kukaca? Ovako ih se možete riješiti