Užas u Daruvaru

Obitelji štićenika još ne znaju jesu li njihovi bližnji preživjeli: "Moja svekrva je bila u sobi pored majke ubojice..."

Obitelji nekih štićenika doma za starije u Daruvaru još uvijek ne znaju što se dogodilo njihovim najmilijima.

U bolnicu u Pakracu je nakon ubojstava u domu za starije u Daruvaru prebačeno šest teško ozlijeđenih osoba, dok je jedna pacijentica preminula u virovitičkoj bolnici.

Ostali štićenici su prebačeni u braniteljski centar, gdje su i zbrinuti, a odande se javio i reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

"Svi oni koji su prebačeni ovdje su trenutno u dobrom stanju. Ovdje se nalazi i medicinsko osoblje koje inače radi u domu, a stigle su obitelji određenog broja štićenika. Njih 12 je imalo nevjerojatnu sreću jer su preživjeli ovaj nezapamćeni masakr. Tu su, mora se priznati, nadležne službe vrlo dobro i brzo reagirale te su štićenici prebačeni u centar u kojem će biti najmanje mjesec dana", rekao je.

Pročitajte i ovo Beroš stigao u bolnicu Otkriveno stanje ranjenih u pucnjavi u staračkom domu: "Životno ugroženi su operirani..."

Dodao je da nije dobro što obitelji nekih štićenika još uvijek ne znaju sudbinu svojih bližnjih.

"Razgovarao sam sa ženom čija se svekrva u trenutku masakra nalazila u domu. Čim je ta vijest objavljena, ona je stigla ispred doma i do ovog trenutka nije dobila informaciju je li njezina svekrva na popisu onih koji su ubijeni ili na popisu onih koji su preživjeli", objasnio je Čorkalo.

  Pročitajte i ovo Novi detalji Glavni ravnatelj policije: "Policija je dosad tri puta postupala prema ubojici iz Daruvara"

Svekrva Ane Mlinar je bila u sobi pored majke ubojice, koja je također ubijena.

"Ništa ne znamo, nitko nam ništa ne može dati, ne smije, niti nas puštaju bliže. Ja ne smijem proći ispod te trake", ispričala je Mlinar Čorkalu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme