Tehnički problemi

Novi incident s rampom na trajektu, iz Sindikata upozoravaju: "Jadrolinija jednostavno ne funkcionira!"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Nastavljaju se problemi s rampama na trajektima Jadrolinije. U subotu navečer je prilikom pristajanja broda Mljet u Supetru pukla sajla kojom se rampa podiže i spušta.

Brzom reakcijom posade brod je pristao na drugi vez te tako iskrcao vozila i putnike preko druge rampe.

Liniju je preuzeo drugi trajekt, Hrvat, koji je slične probleme oko rampe imao prije desetak dana pa su vozila izlazila unatrag. Mljet bi opet trebao biti u funkciji za nekoliko dana, ali iz Sindikata pomoraca ponovno upozoravaju kako sustav Jadrolinije ne funkcionira.

"Putnici i vozila iskrcani su preko druge rampe i u niti jednom trenutku nije bila ugrožena sigurnost putnika. U tijeku je otklanjanje tehničkog problema. Trajekt Hrvat nam je zamijenio liniju prema Supetru i prema Splitu. Ono što svakako treba naglasiti da prodora mora u prostor garaže nije došlo", rekla je Jelena Ivulić, koordinatorica Jadrolinije.

"Jadrolinija jednostavno ne funkcionira, znači sustav upravljanja sigurnošću brodova ukoliko i postoji na papiru on se ne poštuje, a ne iz razloga što je posada takva, posada je u ovoj situaciji upravo ona koja odlično odrađuje svoj posao u uvjetima kakvi su im postavljeni", rekao je Neven Melvan, Sindikat pomoraca Hrvatske.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Pročitajte i ovo Tragedija u susjedstvu Strava u trgovini: Ženu lift povukao za kosu i ubio ju

Pročitajte i ovo 20. domobranska pukovnija Milanović iz Gline poručio: "Koliko god bi to Vučić želio, njegov govor u Glini 1995. nije moguće izbrisati i zaboraviti"