Nude i stipendije

Njihova radna mjesta su nemoguća za popuniti, a poslodavci ih traže na sve načine: "Dolazili smo pred sami fakultet"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Naći profesora matematike, fizike, informatike i kemije za ravnatelje je i glavobolja i lutrija. Kažu, kad zatreba traži se na sve načine, pa čak i pred fakultetima.

Ministarstvo daje stipendije od 600 eura na mjesec, no čini se kako ni to nije dovoljan mamac za studente. Koliko godina primaš stipendiju, toliko moraš raditi u sustavu.

"Do te mjere da smo dolazili pred sami fakultet, gledali oglase, zaustavljali kolege, raspitivali se tko je kada diplomirao, bi li želio doći raditi u školi. I evo, nama se posrećilo. Zaista smo jednu mladu kolegicu doslovce na vratima pokupili", rekla je Branka Štefok Bojadžija, ravnateljica OŠ Borovje.

Ministarstvo stipendira 479 studenata STEM nastavničkih smjerova. Raditi u škole do sada ih je ušlo 79. Svjesni su problema u ministarstvu. Kažu, razmotrit će se još neke mjere.

Priču pogledajte u videoprilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Vištice.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Pročitajte i ovo Kuće nisu ugrožene VIDEO/FOTO Novi veliki požar u Žrnovnici: Gori kod raketne baze, pred vatrogascima još jedna teška noć

Pročitajte i ovo Službeno izvješće Milanović objavio sve svoje letove i plovidbe u zadnje četiri godine: Evo i koliko je to koštalo