Provjereno donosi

Nena je i dalje u pokretu, uvijek tu za svoje pacijente, bez obzira na svoju bolest: "Ne planiram se predati"

Patronažna sestra Nena, koja je svojim pacijentima i najbolja prijateljica, a i sama se bori protiv karcinoma, i dalje je u pokretu, uvijek na cesti, u automobilu i ne planira se predati. Nakon što je priča Provjerenog o njoj osvojila važnu novinarsku nagradu, Nenu je opet posjetila reporterka Maja Medaković.

Priča o patronažnoj sestri Neni, koja pomaže i obilazi same i stare na Banovini odnijela je pobjedu na 10. Festivalu reportaže FraMaFu, koji organiziraju Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje, koji je ove godine održan u srcu Podravine, gradu Đurđevcu.

Lijepu vijest reporterka Provjerenog Maja Medaković javila je Neni, koju je snimala i prije 10 mjeseci i sada ju je opet posjetila, a malo je reći da je Nena bila presretna.

Nena je i dalje aktivna, stalno u pokretu – uvijek na cesti, u automobilu. Što se tiče onih o kojima se brine, od nekih se u međuvremenu nažalost morala oprostiti. Tužna, ali i svjesna da je to život, da je dala sve što je mogla, ali i da će, sve dok je i noge i gume na autu služe, i dalje raditi posao koji koliko god plemenit bio - mnogi ne bi radili.

I sve to dok ne zna što će biti s njom, s njezinom borbom s karcinomom pluća. Tako je kako je, kaže. Predati se ne planira. I uvijek nađe nešto čemu se može veseliti. Samozatajna, vrijedna, brižna Nena, kojoj je u vlastitoj borbi za zdravlje i dalje jednako važno zdravlje i dobrobit njezinih pacijenata.

Pročitajte i ovo Sjajne priče Reporterkama Provjerenog veliko priznanje: Nikolina Cetinić i Maja Medaković dobitnice su Fra Ma Fu nagrade

Pročitajte i ovo Donosi Provjereno Nena je svojim pacijentima i najbolja prijateljica, a sama se bori protiv karcinoma: "I ponovo da se rodim bila bih to što jesam - seoska sestra!''