"Užas živi"

Bivši HDZ-ov načelnik osuđen na 4 godine zatvora "Da sam opljačkao banku ili ubio čovjeka ne bi mi ovoliko dali..."

Nediljko Bubnjar Foto: Luka Gerlanc/Cropix
Zbog zlouporabe položaja i ovlasti je bivšem načelniku Općine Škabrnja izrečena nepravomoćna presuda sa zatvorskom kaznom.

Bivšem načelniku Općine Škabrnja Nediljku Bubnjaru je u srijedu na Županijskom sudu izrečena nepravomoćna presuda sa zatvorskom kaznom u trajanju od četiri godine zbog tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti koje je počinio dok je bio na poziciji načelnika.

Uz izrečenu zatvorsku kaznu mu je sudsko vijeće naložilo da u roku od 15 dana namiri štetu veću od 130 tisuća eura općinskom proračunu.

Bubnjar izricanje presude nije očekivao, a na sudu se branio kako su svi troškovi za koje ga se tereti bili napravljeni u svrhu i korist Općine te kako se radilo o troškovima za reprezentaciju i službena putovanja.

"Užas živi"

"Nemam riječi, ovo je užas živi. Da sam opljačkao banku ili ubio čovjeka ne bi mi četiri godine zatvora dali. Očekivao sam oslobađajuću presudu, tako da me ova vijest uistinu šokirala. Ali ništa, idemo dalje. Sigurno ću iskoristiti sve zakonske procedure i žaliti se na ovu presudu", rekao je Bubnjar za Zadarski.hr te nadodao da je bio svjestan da je u Općini bilo "brljavljenja" s papirima, no da je sve napravljeno za dobrobit Općine Škabrnja.

"Bio je načelnik jedne od najmanjih i najsiromašnijih općina s niti 1300 stanovnika, a skoro svaki dan je jeo po restoranima i kupovao luksuzne stvari, poput odijela", rekla je sutkinja Tea Budimlić prilikom izricanja presude.

"Ovo je iživljavanje nad zakonom, nikakve osobne koristi od ovoga ja nisam imao. Ako su mene zbog ovoga osudili, mogu slobodno zatvoriti sve načelnike i gradonačelnike u Hrvatskoj. Sve što mi stavljaju na teret nema veze s mozgom", poručio je Bubnjar.

Pročitajte i ovo velika tuga FOTO Posljednji ispraćaj Ante Ćorušića: Kolona ljudi na Mirogoju, među njima i brojne poznate osobe

Pročitajte i ovo Nevjerojatan slučaj Dvije godine nitko nije znao ni primijetio da je nestao dječak: Policija sumnja na najgore