Poželjan posao

Navala na Ustavni sud, prijavilo se 66 kandidata, ali nisu svi bili uspješni: "Mislim da postoji razum"

Čak 66 kandidata žele postati Ustavni suci. Toliko ih se prijavilo, a pravovaljane su 63 kandidature. Saslušanja pred odborom održavat će se od idućeg tjedna. Za izbor je potrebna dvotrećinska većina, a konzultacije s oporbom, kažu u HDZ-u, još nisu počele.

Čak 66 kandidata žele postati Ustavni suci. Toliko ih se prijavilo, a pravovaljane su 63 kandidature, utvrdio je Odbor za Ustav. Mandat desetero ustavnih sudaca istekao je u lipnju. Saslušanja pred odborom održavat će se od idućeg tjedna. Za izbor je potrebna dvotrećinska većina, a konzultacije s oporbom, kažu u HDZ-u, još nisu počele.

"Mislim da postoji razum i s jedne i s druge strane da se usuglasimo oko 10 kandidata. Ipak je to velika većina sudaca Ustavnoga suda i da imamo naravno Ustavni sud jer je bitno i važno tijelo u trodiobi vlasti, iako nije formalno u sustavu trodiobe vlasti, ali je važno i bitno tijelo jer štiti Ustav, štiti ustavna prava i isto tako vrši nadzor nad ustavom i zakonitošću drugih propisa", rekao je Ivan Malenica, predsjednik saborskog Odbora za Ustav.

Pročitajte i ovo jakov milatović u šetnji FOTO Crnogorski predsjednik objavio fotografije iz Dubrovnika: "Doprinijeli smo razaranju grada"

Pročitajte i ovo On je spreman Jedan stanovnik Tampe postao viralan zbog neočekivanog poteza: Pogledajte kako se dosjetio osigurati svoju kuću!

Pročitajte i ovo pozvala policiju U šumi brala gljive pa naišla na prizor koji ledi krv u žilama

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.