USKOK u akciji

FOTO Nakon pretresa kuće bivšeg šefa Cesta odvezli policijskim kombijem

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U akciji USKOK-a u subotu su uhićene tri osobe. Najpoznatiji među njima je bivši šef Hrvatskih cesta Josip Škorić, a uhićen je i direktor Osijek koteksa Zoran Škorić te direktorica tvrtke Structivo d.o.o. Sanda Bajtl.

Policijska pretraga kuće u Osijeku u kojoj stanuje u subotu uhićeni bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, kojeg se sumnjiči za koruptivna djela iz domene gospodarskog kriminala, završena je iza 12:30 sati.

Nakon što su mu pretražena kuća i druge prostorije u Keršovanijevoj ulici u Osijeku, Josip Škorić je u pratnji policije odveden policijskim kombi-vozilom.

USKOK i policija su ranije danas potvrdili da su zbog sumnje koruptivna kaznena djela, uhitili više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru.

Uz Josipa Škorića, kako se neslužbeno doznaje, uhićen je i njegov rođak, predsjednik uprave tvrtke Osijek Koteks Zoran Škorić te direktorica tvrtke Structivo Sanda Bajtl. Mediji doznaju da ih se sumnjiči za namještanje poslova za popratne sadržaje na osječkoj obilaznici.

Uskok je izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju, odnosno hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor, o čemu će, kako ističu, pravodobno obavijestiti javnost.

U policiji napominju da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija predati osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Pročitajte i ovo akcija USKOK-a i policije Uhićen bivši šef Hrvatskih cesta: Njegov potez od prije mjesec dana sve je šokirao

Pročitajte i ovo pretresi i privođenja FOTO Pogledajte akciju policije i USKOK-a koji su upali u domove slavonskih moćnika i uhitili ih

Pročitajte i ovo Bit će kritična noć FOTO Nestvarni prizori iz susjedne zemlje: Pogledajte kako Dunav izgleda, a vrhunac vodenog vala tek stiže