Nakon 18 godina

Otvorena je dugoočekivana autocesta: "Brzina kojom se sada može doći do glavnog grada je toliko kratka..."

Otvorena je autocesta Zagreb-Sisak. Važna je to dionica za stanovnike, ali i gospodarstvo ovog dijela Hrvatske. Putovanje će sada trajati 30 minuta. Više o otvaranju dionice autoceste donosi ekipa Dnevnika Nove TV.

Uz pjesmu spojeni su Zagreb i Sisak. Otvorena je posljednja karika povezanosti, dionica Sisak - Lekenik.

"Dužina je 11 kilometara, vrijednost radova je 42 milijuna eura, na samoj dionici imamo 6 nadvožnjaka i dva mosta, siguran sam da će puštanje u promet ove dionice dodatno poboljšati gospodarski razvitak Sisačko-moslavačke županije", rekao je Boris Huzjan iz Hrvatskih autocesta.

Samo otvorenje i nije išlo glatko. Nezadovoljna gospođa došla je do uzvanika.

"Znate tko sam ja? Ja sam Vesna Škrinjarić. Inače gospodin Celjak se nije htio javit, nema on nikada vremena za nas Siščane", prekiula je otvaranje nezadovoljna Siščanka.

Ukupna dužina autoceste je 42 kilometra.

"Sisak je praktički već u Zagrebu. Brzina kojom se sada može doći do glavnog grada je toliko kratka, toliko će vaša poveznost s centrom gospodarske moći biti značajnija i siguran sam da će to pridonijeti i gospodarskom razvoju demografskoj revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije", rekao je na otvaranju premijer Andrej Plenković.

Što o otvaranju prometnice misle Siščani i župan, pogledajte u videoprilogu novinara Dnevnika Nove TV Vanje Margetića.

Pročitajte i ovo BUDNI PLAVCI 31-godišnjakinja iz autobusa pala na granici: Policajcima je bila sumnjiva zbog jedne stvari

Pročitajte i ovo U POPOVAČI Žena čistila nedavno kupljenu vikendicu, a zbog onog što je pronašla odmah je zvala policiju

Pročitajte i ovo Policija na nogama Beba koja ima 17 dana oteta iz rodilišta, pokrenuta hitna potraga: "Imali su samo običnu torbu"