sjednica Vlade

Plenković o nevremenu u Bošnjacima, inflaciji i turizmu: "Očekujemo od svih da budu razumni"

Na dnevnom redu sjednice Vlade našao se prijedlog zakona o Središnjem registru stanovništva, izmjene i dopune Zakona o Financijskom inspektoratu RH te izmjene i dopune Zakona o zaštiti zraka

U uvodnom govoru na sjednici Vlade premijer Plenković se osvrnuo na nevrijeme u Slavoniji. "Oluja je poharala oko 1000 krovova u Bošnjacima. Vlada će nakon procjene donijeti odluku o financijskoj podršci, kao što smo već najavili", rekao je premijer. 

Naveo je da je u tijeku izdanje državnih obveznica, čiji je cilj prikupiti 750 milijuna eura od građana i institucionalnih investitora.

Pročitajte i ovo izbori u SAD-u Trump vodi u najnovijim anketama, demokrati ne odustaju od Bidena

"Iza nas je i izvješće o inflaciji. U lipnju je iznosila 2,4 posto. To govori da smo kombinacijom mjera učvrstili trend smanjenja inflacije. Sve što je ispod dva posto je poželjno. Očekujemo od svih da budu razumni kada je riječ o formiranju cijena, a to govorim u kontekstu turizma", rekao je. 

Iznio je podatke turističkog prometa, prema kojima je u prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatsku došlo 7,2 milijuna turista i ostvareno je 28 milijuna noćenja, što je šest posto više dolazaka i dva posto više noćenja.

Povezane teme